zondag 1 mei 2022

Historie in een moderne tijd


 Meimaand-Mariamaand

En ook dit groots opgezette gebeuren mag na 2 jaar Corona weer uitbundig gevierd worden. Onze straat hangt al vol met de vele blauw-witte vlaggen

 
en vanaf half 8 marcheren de Gilde's langs ons huis onderweg naar de Sint Jan.


 waar in de meimaand alleen in de ochtend al 3 diensten gehouden worden.


Duizenden mensen bezoeken deze maand de prachtige kathedraal. Complete gezinnen lopen, vaak via het Bossche Broek, vanuit de omliggende plaatsen, gezamenlijk het pad naar de binnenstad. 
Ik heb me eens laten vertellen dat er wel zo'n 6000 bezoekers per weekend de Sint Jan bezoeken.


Uiteraard moet Herman zingen en hij vertrekt een kwartiertje eerder om voor mij wat foto's te maken


Extra feestelijk dit jaar want de Sint Jan bestaat 800 jaar en er zal op ontzettend veel manieren aandacht aan besteed worden.


Een bezoekje aan Maria is zeker de moeite waard. Haar rode mantel heeft plaatsgemaakt voor prachtig blauw en er zullen vele vele mensen een kaarsje gaan branden om hun persoonlijke gedachten tot uiting te brengen.

Volgende week, 8 mei, zal de Processie gelopen worden. Ik zal daar foto's van maken voor jullie.


Ook zal er een herdenking zijn op 22 mei voor Titus Brandsma. Dapper mens die zich inzette voor de Joden in de tweede wereldoorlog en die helaas zijn leven eindigde in Dachau. Op 15 mei zal de zaligverklaring zijn in Rome door de paus maar deze, van oudsher Friese priester, zal in Nederland op vele plekken herdacht worden.




Omdat wij in de pinksterweek een weekje dicht gaan zijn wij deze maand 2 keer op zondag open, en wel op 15 en op 29 mei van 12.00 tot 16,00 uur.
Noteer het in je agenda en kom genieten van de geweldige sfeer op deze zondagen.


Maar er is veel meer in Den Bosch de komende tijd. 

Prachtige stadswandelingen die ook door onze straat voeren. Boottochten onder onze straat door en er komt weer een nieuwe tentoonstelling in het Design museum op 5 minuten loopafstand van ons huis.


De tentoonstelling Goth is weer opgeruimd om plaats te maken voor een nieuwe. En net als de vorige is ook deze weer voorzien van de podcast gemaakt door onze kinderen.

We zijn er trots op......


En dan gisteren deze foto op FB en Instagram. Velen zullen hem gezien hebben en mijn radertjes gingen heel snel werken.
 
Het lijntje met Susan Smith in Australië is gelukkig kort en binnen een uur hebben we het patroon in ons bezit


We gaan er een (kleine) Bom van maken. Over de uitwerking denken we nog even na maar wij denken het in zo'n 5 maanden aan te bieden en bewaren de geweldige beren-op-de-fiets- stof, die we nog over hebben van het succesvolle Fleur project, vanaf nu in de kluis zodat we ze kunnen gebruiken in dit leuke project.


Meld je aan als je zin hebt om mee te doen. 



Meer info volgt binnenkort.


En mocht het Susan lukken om weer eens onze kant op te komen, komt ze vast wel bij ons langs.......
Wat zouden we dat weer leuk vinden!!


Fijne zonnige dag allemaal. 

Wij passen vandaag op de beide meiden en trekken er op uit. De papa en de mama van Isabel en Suze verdienen een middagje en avond vrijaf.

Woensdag om 10 uur zijn we weer open en er is een Bee. Je kunt er nog bij dus stuur ons een mail en schuif gezellig aan in de ochtend


groetjes

Wietske