dinsdag 3 november 2020

korte herfst-lange kerst......

 We dachten nog even een poosje te wachten met het versieren van de winkel, maar och, alles loopt toch een beetje door elkaar tegenwoordig.

Zomerse temperaturen, bloemen die weer helemaal beginnen te bloeien. Herfstbladeren en harde wind en dan worden ook al de voorbereidingen getroffen voor de kerstversiering in de straat.

En omdat wij boven al helemaal klaar zijn en genieten van verlichting en mooie vroeg - versierde - hoekjes omdat we toch nergens heen gaan, besluiten we om het beneden ook maar alvast gezellig te maken.

En dus gaan de paddenstoelen terug in de doos


halen we de lampjes tevoorschijn en besluiten we om onze aandacht vooral op de keuken te vestigen. We vinden dat de zomerse bloemen wel kunnen blijven hangen.

Gewoon omdat ze mooi zijn en omdat de combinatie met de lampjes een vrolijk gezicht is.


Een kerstguirlande erdoor en een lange gouden ketting. Lampjes die het, o wonder, nog steeds na jaren gewoon doen.


De verlichte kersthuisjes in de ene etalage


en de ornamentjes in de grote etalage.


Om 3 uur halen we eerst Isabel en Suze op. We hebben uiteraard voor Isabel wat klusjes bewaard. In de kassa zit wat zakgeld om te sparen.

En terwijl Suze zich vermaakt met de muizen in het grote huis


beleeft Isabel gelukzalige momenten omdat ze samen met opa op tafel mag staan, de kerstballen aan mag geven en keuzes mag maken waar alles moet hangen. Thuis mag dat niet, bij opa en oma mag alles.......


en mocht je nou denken: wat een volle boel?
Wij vinden het heerlijk en gaan er de komende tijd van genieten!!


Morgen om 10 uur gaan we weer open.


Slaap lekker
 
groetjes

Wietske