vrijdag 13 november 2020

Een ongeluk komt zelden alleen.

 En natuurlijk ligt dat voor een groot gedeelte aan ons zelf. De CV ketel vervangen hadden we ook de afgelopen zomer kunnen laten doen. Hadden we dinsdagmorgen ook niet in de kou gezeten omdat de ketel het wel deed maar de radiatoren koud bleven. Teveel lucht.....

Gelukkig werden we snel geholpen en is het nu lekker warm in huis op één radiator na. We wachten het nog maar even een paar dagen af.

Natuurlijk hadden we de afgelopen zomer al eens een elektriciën moeten laten komen omdat één van de aardlekschakelaars er af en toe uit klapte. Soms dachten we dat het vocht was, soms dachten we dat het kwam omdat de verwarmingsbuizen uitzetten en soms.... nou ja wisten we het gewoon niet. Herman heeft de afgelopen maanden wat afgehannest met snoeren en stekkers om de oorzaak te achterhalen, totdat de schakelaar dinsdag zei: "Ik stop er mee, zoek het even lekker uit".

Een bedrijf gezocht op het internet en de dame beloofde dat er iemand nog dezelfde dag kwam. Natuurlijk vind je het best eng om zomaar een vreemde in je huis te laten, maar daar hadden we niet aan hoeven twijfelen.

Een zeer kundige jongeman ging als een razende het huis door. Knoppen aan en uit, kijken, spanning zoeken, weer aan en uit, wasemkap er uit, totdat hij dacht het gevonden te hebben. Inmiddels was het al bijna donker.

"Hebt u een foto van de verbouwing van de keuken?"En laat ik die nou nog toevallig op mijn telefoon hebben.......

Ik heb de contactdoos gevonden waar de breuk zit en ik kom morgen terug.


Alles doet het weer gelukkig. Alleen de gaten in het plafond. Daar moeten we toch even over nadenken met de papa van Isabel en Suze. Hij is handig en hij komt helpen. Wel jammer van het nieuwe plafond.....


Eergisteren de 11e van de 11e. Kun je je voorstellen dat het er zo uitzag vorig jaar?


Nou zoeken wij dit echt niet hoor, maar het ziet er nu zo verlaten uit.....De kerstbomen staan al klaar in de hoop dat de restaurants gauw weer open mogen.


Ik bleef maar veel boven de afgelopen dagen om op de gaande en komende man te wachten.
Er zaten eergisteren nog geen blaadjes aan de boom


Nu ziet het er allemaal goed gevuld uit. Weer een stukje verder.


Volgende maand komt het nieuwe boek van Judy Newman uit. Het eerste deel was een topper en ik denk dat dit nieuwe boek net ze veel verkocht en gelezen gaat worden. Mooi cadeautje  voor de Sint of voor Kerst.
Laat je het weten als je belangstelling hebt? We hebben ze al besteld maar het is fijn als we genoeg hebben zodat we de komende feestmaand niet te kort komen.


En wat Sinterklaas betreft? 5 december valt dit jaar op zaterdag en dus sluiten we de winkel die dag.


Morgen zijn we om 10 uur weer open.

fijn weekend allemaal

groetjes

Wietske