zondag 26 mei 2024

Opgesloten…….

Was het vorig weekend Jazz in Duketown….. voor vandaag  is de Vestingloop georganiseerd

en dit keer doen er ook wandelaars mee. En voor het eerst is onze straat ook afgesloten voor verkeer en kunnen wij op geen enkele mogelijkheid de stad uit. Het heeft ook zo z’n voordelen. Geen geraas van auto’s en motoren waar wij vooral in het weekend vaak last van hebben.

We hadden er al rekening mee gehouden, we waren gelukkig op tijd geïnformeerd.


Lopen gaat natuurlijk altijd en dus vertrok Herman al weer op tijd naar de Sint Jan en maakte een foto van de Parade.


Gisteren gaf Anke de tweede applicatieles en het quiltje dat als voorbeeld dient is klaar om gequilt te worden.

Hij blijft nog even in de winkel hangen tot half juni. Daarna gaat hij door naar Marina en zij brengt hem weer terug zodat het de volgende keer weer gebruikt kan worden bij de lessen in juni.

Dit keer 2 dagen op de woensdag maar deze zit vol. De volgende lessen staan gepland voor na de zomer: 21 september en 5 oktober en daar kun je je nog voor aanmelden.


Er is hard gewerkt gisteren


Hoe maak je mooie rondjes? Welke materialen gebruik je om het zo mooi mogelijk te maken?
Hoe werk je met freezerpaper en vliesofix? Hoe festoneer je?
Kartonnetjes, perfect circles, frey check, soorten rijggaren, apliquick stokjes, verschillende lijmsoorten. Alles werd besproken en uitgeprobeerd.


Een zeer intensief dagje en je kon merken dat de deelnemers tegen drie uur ook echt moe waren.


Maar als je dan ook zo’n mooi resultaat hebt en beloofd om thuis verder te gaan
 

Dan ga je natuurlijk super tevreden naar huis. Dank je wel weer Anke voor deze fijne lessen en we zien je snel weer….


Ons kerstprojectje gaat binnenkort van start. Mooi op tijd, niet te groot en hij zit inmiddels vol dus je kunt je niet meer aanmelden.


We hadden hulp gistermiddag


Isabel kwam helpen. Suze is begonnen met zwemlessen en aangezien er niemand aan de kant mag zitten komt Isabel gezellig bij ons.


Het kwam goed uit want de dmc garens moesten nog ingepakt worden. Morgen nog even naar de copyshop om alle info te kopieëren en dan kunnen we woensdag het eerste deel gaan inpakken.
Stoffen zijn al geselecteerd en we hebben veel mooie kerststoffen uitgezocht. Herman heeft  de Nederlandse beschrijving al gemaakt, de data zijn bekend en vanaf vrijdag 5 juli gaan we starten.
We zijn dus prima op tijd.


Nog een weekje en dan is de papa van de meisjes ook fulltime werkzaam in de postcast studio. We zijn blij en super trots op hen dat het zo goed gaat.


Vandaag een heerlijk handwerkdagje en hopelijk kunnen we nog even buiten zitten, en kunnen de sportievelingen droog door de straten lopen en rennen.


De komende week zijn weer gewoon open op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Groetjes

Wietske