maandag 1 mei 2023

Snelle wisseling....

 

De vlag voor Koningsdag moest heel snel plaats maken


voor de blauw-witte. 

Mei maand- Maria maand begint wel heel vroeg dit jaar. Ook de bidtocht door onze straat is extreem vroeg: 30 april. Nog nooit eerder meegemaakt.

Intussen begrijpen we dat het niet anders kan. Op 14 mei, moederdag, de dag waarop de tocht meestal gehouden wordt, vindt de Vestingloop plaats en blijkbaar moet dat voorgaan.

In de krant lezen we dat de organisatie hier niet blij mee is. We waren wel op de hoogte gesteld van het vroege tijdstip maar de meeste inwoners hadden de brief waarschijnlijk niet gelezen. Zodoende hingen er maar weinig vlaggen in de straat.


Wij hadden het gelukkig wel gelezen en hebben zaterdag een mooie hoek gemaakt in de winkel.
We laten het deze maand staan. 

Het ziet er mooi uit.


Voordat de optocht begon konden wij eerst nog naar Ravels rijden om de "Rowdy Flat" op te halen. Hij is klaar en zoals we gewend zijn van Marina is hij prachtig geworden, en heel persoonlijk.


Eerst even over het bed heen leggen als we thuis zijn.


Er wacht nog een grote klus voor mij. De bies met de hand vastzetten.


Maar het is prachtig weer dus ik kan een poosje buiten zitten. En onderweg tijdens het maken van de steekjes valt er een hoop te zien.


Tegen 8 uur is het dan zo ver. 

We horen de muziek van ver en we hadden al even gewacht in de winkel.

 
Een enorm lange stoet dit keer, beslist langer dan normaal


De bisschop loopt mee


En Maria wordt gedragen. 

Gelukkig is het prachtig weer, want anders was het niet doorgegaan. Bij slecht weer is er een rondgang door de kerk, maar dit is natuurlijk veel mooier.

Ieder jaar weer prachtig om te zien. De gemeente heeft met klem verzekert dat de Vestingloop volgend jaar niet meer op moederdag gelopen wordt.

Het valt niet mee om alle activiteiten goed georganiseerd te krijgen. In de binnenstad merk je echt dat het veel en veel drukker is dan voor Corona........


Gisteren kwam het nieuwe deel van "The secret garden" van Sarah Fielke weer binnen op onze computer.

Ik ga er direct aan beginnen. Heb er weer zin in.

Herman is al weer begonnen met de voorbereiding voor onze deelnemers zodat ze de stoffen, prints en uitleg op tijd krijgen.


Ook de komende week zijn we gewoon open op woensdag, vrijdag en zaterdag. We mogen ons verheugen op meer aanloop in de winkel. 

De Sint Jan bezoeken in deze feestelijke Meimaand is natuurlijk een prachtige gebeurtenis. In het museum is momenteel een expositie van de Efteling. En dat allemaal binnen 5 minuten van onze winkel. De boten varen weer, kortom een dagje Den Bosch is een echte aanrader.


Woensdag is er een Bee en zaterdag is Patricia er weer met de beginners.

Fijne week met hopelijk eindelijk mooi voorjaarsweer


groetjes

Wietske