zondag 5 februari 2023

leuk: een nieuwe activiteit


 Eigenlijk kwam de vraag van een paar deelnemers van de cursus "quilten op de naaimachine", of Françoise niet eens een les wilde geven:

"Paper Piecen op de naaimachine"

En dat wilde ze. Superfijn natuurlijk en een datum was snel gevonden. Het quiltje had ze lang geleden al gemaakt en dat hangt ook al een poosje bij ons in de winkel.

We hoefden er zelf eigenlijk niet veel aan voor te bereiden. Iedere deelnemers mag 1 fq uitzoeken en 6 kleine lapjes voor de bloemen en het potje. Françoise zorgde zelf voor het patroon en het zag er bijzonder mooi en verzorgd uit.


Eerst maar even de naaimachines klaar zetten, koffie en thee drinken en kennismaken met de deelnemers. Altijd een gezellige moment.


Al gauw heeft ieder haar plek gevonden, is alles aangesloten op de stroom


en bespreekt Françoise het patroon en gaat iedereen aan de slag. Het begin is even niet heel makkelijk en best wel wennen maar al gauw zien we de eerste resultaten.


De dames vertrekken naar boven voor een lunch en Herman kan het niet laten om even een foto te maken van de verlaten maar o zo volle tafel.......


Wij genieten boven van de rust en de gezellig gedekte tafel met een heerlijke lunch.


Tegen drieën kunnen we de eerste tulpjes al laten zien. Hoe toepasselijk voor het naderende voorjaar.


Nog even een korte uitleg hoe de steeltjes gemaakt kunnen worden met flisofix en dan ronden we tegen 3 uur af.


Uiteraard gaan we deze les nog een keer herhalen en wel op

3 juni

Alle details vind je onder de tab Cursussen. Meld je aan en geniet mee van deze leuke techniek, goeie uitleg en een hoop gezelligheid!

Fijn weekend en woensdag om 10 uur gaan we weer open. 

Dan is Anke er weer met de derde les applicatietechnieken. Eén groep in de ochtend en één in de middag.

groetjes

Wietske