maandag 30 januari 2023

Boeiend.....

 Met 7 kleinkinderen valt er een hoop te beleven. Ons nageslacht weet dat wij het heel erg fijn vinden om mee te leven met van alles wat er om hen heen gebeurd en soms rollen de foto's over elkaar heen.

Behalve dat alle jongens op voetbal zitten vinden er ook bijeenkomsten plaats waarvan wij het bestaan nauwelijks kennen......

Isabel bijvoorbeeld, zit sinds een paar maanden bij de Scouting en ik moest me er echt even in verdiepen wat dat precies inhoudt. Ze vindt het er geweldig en behalve de spelletjes die ze doen, de hutten die gebouwd worden en knopen leren maken tijdens een weekend in het bos is er ook een ceremonie als je weer een stapje verder mag.


Eergisteren werd Isabel officieel toegelaten tot de welpen. En na een belofte over verdraagzaamheid, omzien naar de ander.... ik was er toch best wel van onder de indruk hoe het ging


kreeg ze de versierselen opgespeld 

 en na de toespraak en luid applaus werd ze ondergebracht bij een groter meisje en werd ze toegevoegd aan het "rode nest"

Ik vond het echt een mooi moment, had dit nog nooit eerder meegemaakt. De Scouting, genaamd Petrus en Paulus, bestaat al sinds 1934 en is in Den Bosch nog springlevend.Zaterdagmiddag speelden ze een paar uurtjes bij ons, begonnen we aan een nieuw spel, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar om alvast kennis te maken met het alfabet.

Ha ha een makkie voor Suze, en zeker als je grote zus naast je zit.


In april wordt ze 4 en gaat ze naar groep 1. Ze is er aan toe, onze Suze.


En dan onze kleine componist, Pepijn. Zijn ouders stuurden ons dit filmpje en met een eigengemaakt muziekstukje verbaasde hij ons.

We zijn benieuwd of hij muzikale genen heeft. Het moet toch haast wel dat er één  kleinkind is dat geïnteresseerd is in muziek? Voorlopig geniet hij er van en wij dus ook.


In Maastricht is het vooral rustig dit weekend met veel spelletjes en films kijken. De grote jongens zitten weer midden in de toetsweek 


terwijl Koen zich in de kerk aan het voorbereiden is op de aanstaande communie in mei. Voor het laatst gaan we dit meemaken.


En hoe toevallig dat Isabel, Fedde en Pepijn allemaal een studiedag hebben vandaag. En ergens is het met elkaar gecommuniceerd naar het blijkt, en ontmoeten ze elkaar halverwege in het land.

 
Met elkaar rijden ze door naar de zee waar er met de bal gespeeld wordt

 
en zoals de foto's laten zien is het toch wel erg koud en winderig. Maar ze genieten samen.


Intussen is mijn 5e blok af en hangt het netjes gestreken aan het bord.


Nog een lange rand te gaan met bloempotjes, bloemen, kleine diertjes en hoekblokken. Ik houd me hierbij niet aan het patroon maar ik vind het leuker


om op iedere hoek een grote bij te plaatsen met honingraten. De blokken met vierkantjes zijn bijna klaar maar iedereen die het patroon van Susan kent: "The rowdy Flat", weet dat het nog lang niet klaar is.


We gaan maar rustig door. We hebben overigens nog slechts één patroon op voorraad in de winkel. Die is dan ook afgeprijsd.

Overmorgen om 10 uur staan we weer klaar in de winkel. We hebben dan een gewone Bee en je kunt nog aanschuiven.

Zaterdag komt Françoise weer met een nieuwe cursus: paperpiecen op de naaimachine.

En, o ja de Summerschool zit vol, je kunt je niet meer aanmelden. Natuurlijk mag je ons altijd mailen voor een plekje op de wachtlijst.

Fijne dag nog

groetjes

Wietske