zondag 22 januari 2023

Tussen de schuifdeuren

 

 Eindelijk was het dan zover: 

Gert komt naar Den Bosch toe met 2 koffers vol quilts. Wat is het toch lang geleden dat we weer eens een echte grote bijeenkomst konden organiseren.

We zijn het gewoon een beetje ontwend, Herman en ik, maar een draaiboekje helpt ons om het allemaal gladjes te laten verlopen.

En dus maken we de achterkamer donderdag al in orde, ook omdat vriendinnetje Grietje en haar man vrijdagmorgen al komen en wij ook samen de nodige plannen hebben. 


En dan, gistermorgen kwart over 9, arriveert Gert en worden de koffers naar boven gedragen en uitgepakt.


Memoreren we hoelang wij elkaar eigenlijk al wel niet kennen. Deze foto is uit 2017, gemaakt bij één van onze leveranciers. De mannen konden het toen wel afgesproken hebben om voor deze outfit te kiezen......

Ze kregen in ieder geval veel reacties toen........


De verdeling was gauw gemaakt: 
Herman zorgt voor de klanten beneden en ik blijf boven om de gasten te ontvangen en om voor koffie en  thee te zorgen. Een appje hier en daar om elkaar op de hoogte te houden werkt perfect en och, ik ben zo beneden als het nodig is. 


En dan het begin van de show en tell. Het eerste werkstukje van Gert nadat hij na het borduren het quilten uitvond.


De wedding ring waarvan hij vond dat dit aantal wel voldoende was, want er is veel meer moois om te maken.


De opdracht bij zijn Bee groep om met blauw en wit te werken en de stofjes die werkelijk overal vandaan komen.


Vanuit de log cabin de rest van de quilt opbouwen met als centrale stof de koi karpers


Illusies


 en nog meer. Ondersteboven krijg je er een totaal ander beeld bij.

 
De quilt voor de trouwdag van Gert's ouders. Helaas leven beiden niet meer en is de quilt nu in het bezit van Gert als warme herinnering.


Zelfs als de kopjes al opgeruimd zijn vertelt Gert gewoon door. Het blijft boeiend om naar zijn verhalen te luisteren.


En dan het pronkstuk van Sarah Fielke: "Down de Rabbit hole". De quilt die ik ook maakte en waar we zo'n fijne herinnering aan hebben. Werk je aan een quilt van Sarah? Dan zit je goed. Het is een fantastische ontwerpster en alles klopt altijd!


"Adam and Steve": 

werkelijk een geweldig verhaal hoe hij aan de stof gekomen is en hoe gaandeweg het idee ontstond om de combinatie van Gert en zijn man tot uiting te brengen in deze wel heel bijzondere quilt.In de middag, de tweede groep


 en weer nog meer moois


Voor ons was dit weekend met een Fries sausje overgoten, en als je helemaal door de sneeuw baggert met een gangetje van soms maar 40 km per uur omdat de sneeuw nu wel heel erg dicht naar beneden valt dan heb je er alles voor over om Gert te ontmoeten.


Maar Grietje en haar man kwamen niet alleen voor Gert. Wij zijn al jarenlang vriendinnen en we wilden dit weekend graag combineren door een bezoek te brengen aan de grootste winkel in Nederland waar ze alle maten hebben die voor ons geschikt zijn.


Natuurlijk moest er een randstof bij de top gezocht worden


En wij namen hen natuurlijk mee naar ons leuke restaurant in de KP straat.


en genoten van een heerlijke maaltijd. We hadden nu voldoende tijd om eens bij te praten.


En ik zag dat het allemaal goed was.......


De kop is er af. 

Na alle lessen die gelukkig weer prima lopen na een, ook voor ons, bijzonder lastige corona tijd kunnen we weer vooruit zien en weer grotere plannen maken.
We zijn er super blij mee dat het allemaal weer mogelijk is en met de extra ruimte boven, daar waar we ooit begonnen, is het goed toeven als het beneden te druk is.

13 mei, de workshop van Janine Alers met haar prachtige patroon "Dutch Pottery" loopt al behoorlijk vol en ook als je niet van boerenbont houdt kies je jouw eigen kleuren en is het natuurlijk een bijzonder leuke ervaring om het appliceren weer op een andere manier te leren. 

 Het gaat tenslotte om het prachtige patroon en de techniek. En Janine kennende wordt het een succes.


Ook de 2 daagse "Summerschool" van Mandy loopt vol. Binnenkort gaan we het hele programma in elkaar zetten, maar mocht je geïntesseerd zijn? Laat het ons weten ......

Fijn weekend allemaal, ik ga het de komende dagen eens heel rustig aan doen.
Woensdag om 10 uur gaan we weer open en is Anke er de hele dag met 2 groepen applicatietechnieken.groetjes

Wietske