zondag 27 maart 2022

kleur bekennen

 Een heel belangrijk onderdeel van onze beginnerslessen: zoek iets op wat je inspireert qua kleur en zoek er de juiste lapjes bij.

Patricia kent onderhand het klappen van de zweep, ze bereidt de lessen degelijk voor en de discussie over de meest geschikte combinatie's is levendig en erg gezellig.

Ik geniet er altijd enorm van


De cursisten worden de winkel ingestuurd met het vriendelijke verzoek dat, als ze ergens een fq uithalen, de andere even op z'n kant gezet wordt zodat het terugplaatsen weinig werk oplevert.


Samen even overleggen is heerlijk. Ook dit keer is het weer een heel gezellig groepje wat het prima met elkaar kan vinden.


De resultaten mogen er zijn


en de inspiratie wordt gedeeld met de rest van de groep


Onze jongste deelnemer vermaakt zich prima. Ze breit, haakt en van alles en nog wat maar quilten stond nog op haar bucket list. Nog een jaartje VWO en ze wil absoluut iets creatiefs doen.....

Intussen verzamelen Herman en ik stoffen voor de Challenge 365 waar we in april mee gaan beginnen.


Een groepje, dat al veel langer geïnspireerd is door deze prachtige quilt van Kathryn Kerr is blij met de hulp die we bieden.
Samen door de blokjes gaan is natuurlijk veel leuker en biedt veel meer mogelijkheden. Vooral het rekenwerk is niet voor iedereen weggelegd.


Sabine is alvast begonnen. zij kiest voor de roze tinten. Als ik een foto plaats in de app groep slaat bij sommigen de kleur - keuze - stress toe.

Ook hier moeten we kleur bekennen en een enkeling besluit om gelijk over te stappen en vraagt of Herman de pakketjes ook in het roze kan leveren........

We gaan er nog een nachtje over slapen, dat helpt altijd.



Het was weer ruil - ochtend met Marina.

Ze brengt quilts en ze haalt Top's en meestal blijft ze gelijk een gezellig uurtje plakken.

Natuurlijk is het ook leuk om haar mening te horen over kleur gebruik en ontmoet ze als het even kan de  maakster van een Top.

Ze gaat de Jules van Marianne doorquilten en na enkele aanwijzingen hoe de maakster het graag hebben wil, gaat dit helemaal goed komen.


Germaine komt haar quilt ophalen en ze is blij verrast hoe mooi het geworden is.
Het waren weer fijne dagen met tevreden klanten en blije gezichten. 


We hebben de nodige verjaardagen in het voorjaar. Isabel werd 8 en ze kreeg van ons een jaarabonnement op de Donald Duck. Een gouden greep zegt haar moeder. Isabel is niet meer van rose en zoet. Nee, Harry Potter en Donald Duck, die zijn het helemaal.

Als ik dan eens vraag hoe het nu moet met haar vrijwel rose quilt op het bed komt er zeer beslist uit dat de quilt van oma de uitzondering op de regel is.......

Ze ligt er iedere nacht onder.

Vandaag vieren we de verjaardag van haar moeder, vorige week waren we in Maastricht voor een ander kind dat 42 werd en begin april wordt onze Suze 3 jaar.......


Woensdag om 10 uur is de winkel weer open, en is er een Bee.

Fijne dag

groetjes

Wietske