zondag 6 maart 2022

In vrijheid......

 Hebben wij de afgelopen dagen genoten van de dingen die zomaar op ons pad kwamen. Wij genieten altijd al enorm van alles om ons heen wat leuk en gezellig is. En, zoals iedereen dat wel heeft, hebben wij altijd wel een lijstje met noodzakelijke zaken die we graag willen afvinken en waar we soms niet echt aan toe komen.

Maar eerst zochten we zaterdag de gezelligheid op door een rit te maken naar het Noorden. We verheugden ons al zo enorm op het - onderweg - even - stoppen - voor - koffie - zonder - mondkapje. 


De kerk in Zwolle wordt gerestaureerd en daarbij natuurlijk ook het orgel.


Mijn broer gaf een concert zodat er extra gelden binnenkomen om de dure uitgaven van de restauratie te kunnen bekostigen.
Het was heerlijk om weer meer familieleden te ontmoeten en samen op een terrasje te kunnen zitten.


Op de terugweg genoten wij van een heerlijke maaltijd.


Zondag: Carnaval en ik snap dat mensen het gemist hebben en helemaal los gaan tijdens dit soort dagen. Wij voelden die behoefte niet en hing de vlag bij ons ook aan de gevel..... We hebben hem binnengehaald. 

Voor ons klopt het niet om zo uitbundig feest te vieren terwijl de verschrikkelijke beelden uit Oekraïne op ons netvlies gebrand staan. De carnavalsmis hebben we ook overgeslagen.



Maandag: een prachtige dag en bij uitstek geschikt om het dakterras van de groene winterlaag te ontdoen met water en azijn. Herman had er een grote klus aan maar wat ziet het er al weer mooi uit. De rest van de dag heeft hij besteed aan het ordenen van zijn dossiers en het reorganiseren van enkele kasten.


Dinsdag: een hele dag samen met Isabel. Suze kon naar de crèche, maar Isabel vroeg mij of ze mocht handwerken. de Quiltnieuws die net binnen was was uitstekend geschikt om samen aan de slag te gaan voor pasen.


De hele ochtend waren we er druk mee


en kijk. Er ging een prachtig werkje mee naar huis. Vorige week werd ze 8 en ze is helemaal fan van Harry Potter. Alles stond die dag in het teken van.......


In de middag vonden we dat de auto wel een extra poetsbeurt verdiende 

 
en daarna reden we naar het tuincentrum om alvast wat vorstbestendige plantjes in een paar bakken te zetten.


Natuurlijk moest Isabel iets voor haar moeder uitzoeken en ze pakte alles zorgvuldig in.


Ik ben vooral ook aan het handwerken geweest. Heb me heerlijk uitgeleefd in een mooie kledingzaak en we maken tussendoor kleine wandelingetjes in de buurt en ook  daar genieten we van. We boffen enorm met het weer.


Gisteren een druk dagje in de studio. De eigenaars hebben filmcamera's aangeschaft en daar moet flink mee geoefend worden. Vooral een goeie lichtinval is nu van groot belang en Suze en Isabel leefden zich helemaal uit en konden op deze manier als proefpersoon fungeren.


Aan het begin van de week bestelden we de Oekraïense vlag en het duurde even voordat hij binnen was.






We vonden hem aan de prijzige kant, maar we snappen nu ook hoe dat komt.


Gisteren een grote demonstratie bij de Sint Jan op de Parade en morgen komt er hopelijk nog heel veel meer geld binnen.


Dinsdag meld ik de nieuwtjes vanuit de winkel want dat het beneden eigenlijk nooit stil staat is logisch natuurlijk. Een winkel laat je nooit echt los ook al zijn we even dicht.

De Quiltmania is onderweg en we hebben wat meer besteld dus laat het ons weten als je een exemplaar wilt. Hij zal niet meer in winkels en kiosken te koop zijn.


Als het goed is komen er morgen heel veel nieuwe stoffen binnen....... Woensdag gaan we weer open.

Fijne zondag allemaal en geniet van het prachtige weer. Wij gaan vanmiddag ook een rustig wandelgebied opzoeken.

groetjes

Wietske