donderdag 30 december 2021

Het afgelopen coronajaar......

 Was in alle opzichten een jaar om op terug te kijken. Het was een onrustig jaar waarin de verschillende beperkingen en veranderingen zich in rap tempo voltrokken.

Eerst even een overzicht in chronologische volgorde: 

Gelukkig houdt Herman het allemaal goed bij in de administratie van de winkel dus we zijn goed op de hoogte van wat er wanneer wel mocht en wanneer niet.

Tot 10 februari hadden we een volledige lockdown, vanaf de 10e tot 28 februari was het "click en collect" van 28 februari  tot 24 april hadden we te maken met "private shopping" en tot 19 december konden we de winkel redelijk open houden al merkten wij duidelijk dat er minder aanloop was omdat we altijd bezig waren met kleine groepjes toelaten en omdat klanten zelf ook niet graag in een volle stad wilden lopen. Ook de mondkapjes in het OV werden vaak niet als prettig ervaren.

Kortom: ook voor ons een onrustig jaar, maar we hebben er toch steeds maar weer het beste van gemaakt. Gelukkig liepen onze projecten goed door en konden wij op jullie steun rekenen bij de aanschaf van stoffen en patronen.


De kinderen konden ook af en aan naar school en waren we in het begin angstig om ze te ontmoeten, lieten we dat in de loop van de tijd wel los. Voor sommige ouders was het geen doen om niet eens op grootouders terug te kunnen vallen.


En toen kwam 25 januari. Een nachtmerrie die ik nog steeds voel als ik er aan terug denk, en omdat het er op leek dat het geweld op 26 januari weer opnieuw oplaaide besloten we de hele winkel leeg te halen.


Gelukkig bleven de grootste onlusten uit en werden de daders enorm gestraft. 


Eigenlijk hadden we het wel een beetje gehad met de winkel en beraadden ons over hoe nu verder.
De kinderen kwamen met een super oplossing. Als jullie je winkel weer inrichten mogen wij een stukje huren om een Podcast-studio op te starten?

Samen kwamen we algauw tot het nemen van beslissingen en met gezwinde spoed werd alles weer ingericht


En mocht ik op een achternamiddag tijdens het klussen de officiële handtekening zetten om goedkeuring te geven voor 2 bedrijven onder 1 dak!!!


De deur, wat lange tijd een raam was, werd weer een deur en een eigen ingang werd een feit.


Ze gaan goed, de kinderen. 

Al is het soms wat lastig om de agenda's goed kloppend te krijgen.


Maar we komen er altijd weer uit, en we zijn superblij met elkaar.


Koen kreeg zijn quilt: "De Foxley Village" ligt op zijn bed en hiermee heb ik mijn doel bereikt. Alle kinderen een herinnering op hun bed. 7 stuks zijn er gemaakt en de meesten zijn doorgequilt door Marina met prachtige en hele persoonlijke resultaten. Marina weet altijd de goeie snaar te raken en dat is knap.


We zaten zoveel mogelijk buiten vooral als er binnen klanten waren en met een warme jas aan was dat geen enkele probleem. We waren allang blij dat we elkaar weer konden ontmoeten.


Ons logo werd inmiddels verplaatst naar de deur


En de kinderen startten met hun bedrijf. 

Eerst wat aarzelend maar nu lopen ze flink warm en is het best een puzzel om alle bordjes in de lucht te houden met beide banen en een gezin.
Maar het gaat goed en we wachten af hoe het gaat de komende maanden.


We zijn er op voorbereid als er zich onverwachte zaken voordoen en hebben de mogelijkheid om boven leuke bijeenkomsten te realiseren maar dat is voorlopig nog lang niet aan de orde.


Voor nu is het mijn handwerkplek en hebben de meisjes alle kasten ingericht voor hun speelgoed.


We zaten ontzettend veel  buiten. Een heerlijke plek om te handwerken en om visite te ontvangen zonder bang te zijn dat we te dicht bij elkaar kwamen.


Begin september een heerlijke ontmoeting met mijn broers en zussen. Ook dat was al eens uitgesteld dus het was dubbel feest. We bleven een paar dagen in het Noorden en brachten bloemen naar onze ouders


en natuurlijk vergaten we Daniël op Heidepol niet. Hij zal altijd onderdeel van ons gezin blijven.


Onze trouwdag op 10 september: 45 jaar al en wat zijn we nog steeds verliefd op elkaar!

 We hebben er lang over gedacht hoe we het veilig konden vieren met alle kinderen.


Het lukte wonderwel om een dag te genieten met 15 personen. 


Een dagje uit met vriendinnen. 

Het kon weer even en zelfs zonder mondkapje in één auto naar Lochem.
Wat genoten we met z'n vieren .....
 

En dan breekt de maand december aan. Lopen de besmettingen gigantisch op en zit het hele land in spanning wat er nu weer gaat gebeuren.

Helaas gaan we weer op slot vanaf 19 december, kunnen we niet meer zingen in de koren, zitten alle kinderen weer thuis, lopen we enorm achter voor wat betreft de vaccinaties en wisselen boosheid, zorgen en irritaties elkaar af.


Weer hebben we nauwelijks kunnen genieten van een winkel in kerstsfeer. Wat worden we hier moe en verdrietig van.
Weer brengen we alle kerstversieringen maar naar boven.

 
en genieten er nu nog steeds van.


Gelukkig komen de kinderen helpen met versieren. Isabel gaat helemaal los. Ze geniet er enorm van om zo bezig te zijn voor opa en oma.


Behalve de lessen die hopelijk binnenkort weer door kunnen gaan  hebben we voor het komende jaar 3 projecten gepland.
Ontwerp van Van Hannie van Marin Patchwork
Droomborduurtjes van Kristel Salgorallo. Ze is nog even op vakantie maar de info volgt snel.


Nog onderweg vanuit Australië: een nieuwe kerstbom van Lynette Anderson. De info volgt later.


De Dear Jane Bee gaat starten in het nieuwe jaar. Eerst maar met kleine groepjes.


Best bijzonder: 

FB biedt mij mijn eigen foto aan met op de achtergrond de Catharinakerk in Eindhoven met nog vaag het koor dat helaas gestopt is na ruim 20 jaar. We hopen toch nog een keer een afscheidsdienst te kunnen zingen.Een veelbewogen jaar waarin veel is gebeurd.We houden goede hoop dat het komende jaar makkelijker wordt voor iedereen, op welk gebied dan ook.

We kregen veel lieve wensen, digitaal en via de post. Daar zijn we heel blij mee. Dank jullie wel!!

We wensen jullie alle goeds voor het nieuwe jaar en we hopen jullie weer gauw te ontmoeten in onze winkel.lieve groetjes

Herman en Wietske