maandag 27 december 2021

verdeeld over beide dagen

 Of toch ook weer niet. 

Voor ons was het gewoon eigenlijk één hele lange dag vol afwisseling met de gaande en de komende kinderen......al waren we wel blij dat er een nachtje slapen tussen zat om weer even uit te rusten.

We hadden prima afspraken gemaakt. Maastricht komt 1e kerstdag. Tenslotte wordt Laurens ook gerekend tot de volwassenen en als we dan de optelsom maken zijn we echt met te veel.

En dus werden in Maastricht vlak voor vertrek nog scones gebakken


Werd het kleine haasje bij Suze alvast klaargezet voor de volgende dag om weer mee terug te nemen naar opa en oma.

Altijd als ze bij ons speelt verdwijnt er wel iets in haar jaszak om mee te nemen naar huis. Het haasje is favoriet en vaak logeert hij bij haar. Hij komt iedere keer weer mee om teruggezet te worden. Dat vindt ze dan ook weer prima.


De spelletjes liggen klaar, want we hebben ons voorgenomen om veel samen aan tafel te zitten en om deze dagen echt samen te vieren.


Heerlijk om in de middag een straatje rond te lopen met de kinderen en och als opa en oma koud zijn wordt met alle liefde de kerstmuts en de handschoenen uitgeleend door de kleinkinderen.


Onbeperkt snoepen mag van oma mits er toestemming gevraagd wordt aan de ouders.


Isabel maakte een kerstbal voor Koen. Ze weet waarom ze op 2 verschillende dagen komen. 's-Avonds krijgen we een foto waarin de mooie tekening in de kerstboom hangt in Maastricht.


2e kerstdag komt de rest, al was het jammer dat Fedde ziek geworden was. Een paar keer overgeven die nacht en de foto met z'n witte gezichtje zei ons genoeg. Dit jongetje hoorde in bed. Zijn mama en hij bleven thuis maar verder waren we compleet.

Ook op deze dag werd een flinke wandeling gemaakt. Even over de Parade en als het carillon begint te spelen


Is het voor Suze een hoogtepunt op deze dag. Ze kan er maar niet genoeg van krijgen.


De jongens uit Maastricht hadden hun kerstmutsen achtergelaten voor de andere kinderen en het was zo lief om te zien dat de mutsen ook deze dag gedragen werden door de volgende gasten.


Nog meer spelletjes: een tekening maken en raden wat er gemaakt wordt. 


De dagen zijn omgevlogen. Iedereen is weer naar huis. We hebben extra gepoetst. Opa en oma hebben genoeg spelletjes gedaan voor de komende tijd......

En wat achterblijft?

Heerlijke herinneringen, prachtige foto's, lieve knutsels en een vergeten kerstmuts.....


De rust is weergekeerd. Ook weer fijn om samen te zijn.

groetjes

Wietske