donderdag 7 januari 2021

Klein leed.....

 

Gistermiddag waren we de hele middag in de winkel. 

2 klanten kwamen iets halen en aangezien er een flinke stapel FQ's lag om te vouwen besloot ik om de uurtjes nuttig door te brengen. Stapels lagen er klaar, Herman snijdt en ik vouw.


Totdat je er achter komt dat zoiets simpels als de plakband op is. Zou de supermarkt deze goeie plakband ook verkopen? Gek toch he? De boekhandel waar wij onze pakketjes altijd heenbrengen mag ons officieel niets verkopen terwijl de meest simpele dingen als enveloppen en plakband gewoon voor het grijpen liggen. Natuurlijk dachten we er op die laatste dag voor de lockdown niet aan om voldoende verpakkingsmateriaal aan te schaffen......

Waarschijnlijk gaat het wel lukken om ons te voorzien. Ze zijn ons goed gezind daar dus we hopen dat het goed komt.


Terwijl ik vouw telt Herman de winkelvoorraad. Zo'n 2 dagen is hij er wel mee bezig. Nu kan alles ingeklopt worden op de PC en kan de map naar de accountant voor controle.


In Gouda worden de dagen in blokken verdeeld. Of de papa zit bij de jongens of de mama. Gisteren kreeg ik deze foto en op mijn vraag wie de was gaat vouwen kreeg ik als antwoord van mijn schoondochter:" ik, als ik aan de beurt ben om beneden te zitten."


Suze wil ook heel graag naar groep 3. 

Ze vindt het allemaal erg interessant wat er gebeurd op school. Jammer alleen dat ze het iets minder lang volhoudt dan haar grote zus. Ze zoekt weer snel naar een nieuwe uitdaging.

Een pittige opgaaf voor de mama die ook haar eigen werk heeft. De dagen duren lang en het valt soms zwaar tegen, vooral met dit slechte weer. Toch begreep ik dat ze iedere dag naar buiten gaan om te "luchten".......


Ach en dan onze Koen. Beetje hoesten gisteren en hij moest weer gehaald worden van de opvang. Logisch misschien maar wat een organisatie voor 2 ouders die beiden in het ziekenhuis werken. Roosters worden omgegooid, vrije dagen opgenomen en collega's vallen in. Een behoorlijke logistieke organisatie.

Inmiddels is het hoesten weer over maar blijft hij toch nog maar thuis. Tenslotte was alles nu geregeld voor een paar dagen dus de ouders laten het maar zo.


Deze foto kreeg ik ook gisteren.  "Leuke opdrachten" : wat kan ik thuis doen?
Reactie van de ouders: volgens mij hebben we de helft al wel afgewerkt......

Ik word al moe als ik er naar kijk!!!


Ik zei het al: klein leed. 

We zijn allemaal gezond en de kleinkinderen krijgen niet veel mee van al het geweld van dit moment. Ze slaan zich er dapper doorheen en wij luisteren vooral en peppen elkaar op.

En dat is maar goed ook, de wereld staat echt op z'n kop!!!!


Sterkte allemaal

groetjes

Wietske