zondag 17 augustus 2014

Betrekkelijke rust


Bij Fedde kan nu ieder moment de baby geboren worden en om de wachttijd enigszins te verkorten en om de rust een beetje te handhaven, mocht hij gistermorgen even op bezoek bij de heer

B. Smit 

om iets uit te zoeken voor de broodnodige afleiding.


Fedde is een bijzonder gestructureerd kind en zet graag alles netjes neer, het liefst in een rijtje. Zo grappig om te zien dat hij precies
dezelfde dingen doet als zijn pappa, onze oudste.

Als je goed kijkt ligt hij bovenop een rode knuffel, cadeau gedaan door ons, zijn opa en oma, toen wij hoorden dat er weer een baby kwam.

Fedde vond dat deze knuffel hem toebehoord en dus moest ik gisteren eens even weer naar mijn lievelingswinkel om nog een nieuw exemplaar voor de nieuwe baby te kopen.


Heerlijke winkel


waar gelukkig ook heel veel meisjesspullen zijn


En dan zie ik ineens wat ik al die tijd, sinds wij het atelier in de achterkamer hebben, mis, om mijn spullen in op te bergen. Nu staat alles in dozen en doosjes om mijn stoel heen. 

keurig gerangschikt, dat wel

Maar deze mand……..

Wat een beautyEn wat past hij precies op de plek waar ik hem gedacht had

Naast mijn stoel


Zo groot en in een keer al mijn problemen opgelost. Herman zette er viltdoppen onder zodat ik hem 's avonds bij iedere gewenste andere stoel neer kan zetten en ik altijd alles om me heen heb.

Laat de winteravonden maar komen.


Binnenkort beginnen de applicatielessen en Janine, zij gaat de lessen verzorgen, vertelde mij laatst dat er materiaal is waar je gewoon met de strijkbout overheen kunt.
Dat hadden we besteld en het kwam vrijdag binnen.


Geen kartonnetjes meer en geen paternoplaat dat niet onder het strijkijzer kan.


En, omdat het rustig is in de winkel krijg ik gelijk een verkorte cursus van Janine


En ziedaar, de prachtigste cirkels in alle soorten en maten kunnen er gemaakt worden.
En Janine heeft in een klap weer lesmateriaal.


We hoefden gisteravond niet eens te koken, alleen maar naar dit restaurant vlak over de grens in België te rijden waar mijn vriendin haar verjaardag vierde.

Het was gezellig!!!!
John en Irene, dank je wel voor een super gezellige avond in goed gezelschap!!!


Gisteren heb ik gelijk mijn randjes geborduurd zodat ik me vandaag weer bezig kan houden met andere stoffige zaken, tenminste zolang de baby er nog niet is…….

Morgen zal ik eens laten zien wat ik zoal geproduceerd heb de afgelopen dagen

Alles zit in de mand!!!!


Fijne zondag
groetjes

Wietske

14 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wat een heerlijk krullenbolletje is je kleinzoon, zo parmantig op die foto. En die mand........je kan er niet genoeg van hebben!Succes met het wachten op het volgende kleinkind!!

Evelyne zei

Fedde blijft er zo te zien rustig onder, hij ligt zo heerlijk te slapen!
Wat een geweldige mand heb je gekocht, heerlijk om zo alles bij de hand te hebben.
Hopend dat het wachten niet al te lang duurt, wens ik je een fijne zondag met je stoffige zaken en ben ik benieuwd naar het resultaat!

Liefs,
Evelyne

Annelies zei

Mooie cadeautjes voor iedereen ! Let op met de perfect circles. Je strijkbout mag niet te heet zijn, want dan trekken ze krom.

quiltlodge gerda zei

Wat ligt hij heerlijk te slapen op zijn knuffel. Lief hoor. En ja, wij zien dat bij de kleinkinderen ook dat ze sommige dingen precies hetzelfde doen als hun papa's. De cirkel is rond hè op die momenten.
Wat spannend, weer een kleinkind Wietske! Hopelijk duurt het niet al te lang meer want bij ieder telefoontje spring je op hè en iedere avond denk je dat het er morgen misschien wel is. Afijn, langer dan twee weken kan het niet meer duren denk ik. Sterkte met het opbrengen van geduld en nu alvast een heel mooi moment gewenst bij het kennismaken met jullie nieuwe schatje.

Marguerite zei

Spannend hoor! Wat een boel kleinkinderen dus later een dolle boel. Lijkt me voor de kinderen ook Super. Bij ons is het maar een kleine familie. Mijn schoonmoeder heeft alleen onze meiden mijn moeder alleen die 2 van mij en nog 3 van mijn broer. Groetjes Marguerite

Wietskes Quilts zei

Dank voor je advies, Annelies!

conny's quilts zei

Wat een heerlijk joch is Fedde! Spannende hoor dat er een kleintje onderweg is. Hopelijk hoeven jullie niet te lang meer te wachten. Ik moest echt lachen om die autootjes...deed mijn zoon ook als kind (maar is nu een echte sloddervos...) Handig die cirkeltjes, ga je ze zelf ook verkopen?

Floor zei

Wat grappig zoals Fedde daar in zijn bedje ligt bovenop zijn gerangschikte autootjes!
Die cirkels heb ik ook, alleen niet van die grote cirkels. Wist niet eens dat die ook bestonden. Heb alleen de kleintjes.
Reuze handig, maar pas op, als je de strijkbout te heet zet gaat het plastic toch vervormen! Dat zag ik een tijd geleden op het blog van Petra Prins.
Heel fijn zo'n mand voor je quiltspullen.

Rya, Rotterdam zei

Wat een mooi mannetje!! Hij stapt zo vastberaden met zijn plastic tasje in de hand... geweldig!! Je bent weer lekker praktisch bezig met je mand, Wietske, ik hou daar wel van en ik hou van manden in alle maten en soorten. Veel geluk met al je kleinkids en een voorspoedige geboorte van de volgende. We lezen het wel.
Groet, Rya, Rotterdam

Elza zei

Mooi mannetje Fedde zo die stapt met zijn tas met cadeautjes, en veel succes met het nieuwe kleinkind. Prachtig die mand zo lekker bij de hand.
Groetjes ELza.

Truus zei

Wat ligt Fedde daar heerlijk te slapen tussen z'n speelgoed--dat is een genot om naar te kijken.
Jammer dat je zo ver weg zit en geen webwinkel hebt,maar ja je kunt niet alles,dus moet ik maar op zoek hier naar de cirkels.
Handig he zo'n mand-heb er ondertussen al 2 staan en onder 1 heb ik een plank met wieltjes om te verplaatsen.Daarin zitten quilt boeken en -tijdschriften en dat werd te zwaar om te verplaatsen.
Gezellige zondag en sterkte met het wachten.
groetjes,Truus uit Drenthe

Annie Kingma.Bonnema zei

Spannende tijden dus weer.
Mooi mannetje Fedde, en je mand is prachtig.
Blijft hij zo mooi ingeruimd?
Groetnis Annie

Anny zei

Spannend! Weer een kleintje onderweg. En... als je echte winkel klaar is komt er dan een leuke webwinkel. Ik heb ineens van die handige cirkels nodig! Nooit geweten dat zoiets handigs bestaat. Ik blijf cirkeltjes knippen van karton.

Rennie zei

Handig om zo cirkels te maken. Ik heb wel gehoord dat je op moet passen met het instellen van de juiste hitte. Wat een super gave mand heb je een snoepje.