vrijdag 2 november 2012

Hebben jullie dat ook wel eens?
Dat je 's morgens wakker wordt en denkt: Ohh nee ik heb nu even helemaal geen zin! Nee nergens in, zelfs niet om naar een gezellige bijeenkomst te gaan.

Nou, dat had ik gisteren dus!

Maar dat is natuurlijk zo'n onzin. Het is een voorrecht om zomaar ergens heen te kunnen rijden en om de gezelligheid op te zoeken die ons leven zo aangenaam kan maken.

Ik had afgesproken om naar Marleen te gaan en ik ben op tijd vertrokken, bang voor het oponthoud op de A2. Dit keer kon ik voor de verandering eens zomaar doorrijden en kwam ik als eerste aan in Helmond.

Ook hier vanmorgen volle bak en o zo gezellig.

Weten jullie nog dat ik laatst het begin liet zien van een quilt waar Marleen mee bezig is? Deze quilt maakt ze naar aanleiding van een reis die ze maakte naar Engeland om tuinen te bekijken.


Het resultaat tot nu toeNou, hier werkt toch wel een heel ervaren quilster hoor! Het wordt zo mooi!

En kennen jullie dit boek?
Daar staat deze quilt in, "de woonwijk"


En daar is deze cursist mee bezighuisjes

met originele en persoonlijke toevoegingen

Dit is omaEen soort huisjesquilt dus maar dan met bewoners erbij. Deze cursist maakt de quilt voor haar kleindochter van 4 jaar en ze bepalen samen ook wat er zo ongeveer opkomt en wat niet. Ze geniet hier enorm van. Alles is alleen nog maar opgespeld, ze begint binnenkort met vast naaien.

Een van de dames blijft het doorquilten maar lastig vinden, en Marleen blijft maar geduldig suggesties doen hoe je je het zo makkelijk mogelijk kunt maken. Nou volgens mij hebben we hier allemaal wel moeite mee.
Marleen is ook bezig met de voorbereiding van een mysterie. De deelnemers kunnen uit een verschillend kleurenpalet kiezen. Ik heb geen idee of er nog plek is om mee te doen, maar mocht iemand van jullie meer info willen hebben kun je het beste contact opnemen met haar.


Nu nog zomaar wat prachtige werkstukken die voorbij kwamen gisteren

Cissy geniet nog steeds van haar bloemen, inmiddels zijn er al 4 af

Maar ze gaat tussendoor de kerstquilt maken en mag stofjes uit de kast van Marleen kiezen

En dit is dan het resultaat. Ze heeft er zin in

Deze top is af en kan gequilt wordenGerda, berichtje voor jou, het lapje met de vlinders lag klaar, je zult het binnenkort ongetwijfeld een keer tegenkomen in een werkje. Bedankt nog!


En dan straks naar Francoise voor het eerste deel van haar mysterie. eindelijk kan ik met mijn lapjes aan de slag die ik mezelf cadeau had gedaan op mijn verjaardag in juni.


Ik heb er zin in, morgen een verslagje.

fijne dag

groetjes

Wietske

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel plezier vandaag, hier in limburg is regiodag dus.....ook hier garantie voor ontmoetingen en p plezier. Tot mrgn, Jeanny

Lida zei

Wat een leuke dingen worden er daar gemaakt! Was dus ondanks het opstaan een geslaagde dag! Veel plezier met de steekjes vandaag, groetjes
Lida

Bernadette van Gils zei

hallo Wietske
Ja zo'n dag heb ik ook wel eens, geen zin, bed nog lekker warm en er dan toch uit moeten, maar meestal zijn dat als je aan het eind van de dag terugkijkt hele leuke dagen geworden.
Leuke quilts wordene r bij Marleen gemaakt zeg en als ik zo kijk volg je toch best wat workshops en mysteries bij deze en gene, waar haal je de tijd vandaan om dat te doen??
Veel plezier vandaag bij Francoise
groetjes
Bernadette

Marguerite zei

Heel herkenbaar. Weg moeten maar helemaal geen zin of puf hebben. En als je er eenmaal bent kan je jezelf wel voor je kop slaan. Zo gezellig als het was en balen dat je alweer naar huis moet. Ach zo'n dagje hoort er gewoon zo nu en dan bij. Vandaag is het eigenlijk ook zo'n dagje. Het is donker, koud het waait en regent niet normaal meer. Zo oudste maar weer met de auto naar school brengen. 12 km fietsen met regen en wind tegen is ook niet aan te raden. Auto rijd bijna uit zijn eigen al naar Bolsward. hahaha...
Groetjes Marguerite

nelleke zei

Goedemorgen~~~~~~~~~~~`Fijn wakker worden met een gezellige post van jou...met al die gezellige gekleurde quilt lapjes...Wat een kunstwerken komen er steeds voorbij zeg! Echt prachtig!! Dat je van een reis naar Engeland zoveel inspiratie kan op doen voor een Quilt,heb ik nooi kunnen bedenken.

Inderdaad heb ik ook zulke dagen...geen zin...schop onder de kont en toch maar weer gaan...later zijn dat de leukste dagen gebleken.


fijne dag en alvast een fijn weekend,


groetjes
Nelleke