woensdag 25 juli 2012

10 tips om de hitte van de dag te omzeilen.

1. Als je nieuwe plantjes op je terras nodig hebt haal de oude er dan op tijd uit. (in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat we dit gisteravond al gedaan hadden)


2. Zorg dat je voor 8 uur al op de markt bent om je voorraad op je gemak aan te vullen. Ga van te voren niet onder de douche, dat kun je beter na die tijd doen.3. Streef er naar om je nieuwe plantjes voor 10 uur in de bakken en de mandjes te hebben. Drink tussendoor maar geen koffie want daar is dan absoluut geen tijd voor. Stel dat het te warm wordt....
4. Zorg ervoor dat alles direct daarna flink wat water krijgt en neem zelf ook iets. Je hebt inmiddels het kookpunt wel bereikt.


5. Neem een heerlijke douche en bel met zusje die voorlopig echt nog niet naar huis gaat. Getuige de prachtige nieuwe tafel en dito tafelkleed zijn ze het nog lang niet zat.6. Maak je borduurwerkje af van gisteren, (kan nog net even buiten, want het wordt nu echt te warm)

7. Ga heerlijk lunchen in de airco van V&D met de kortingsbon en neem je lief mee. Hij werkt immers een dagje thuis vandaag en kan best even mee met jou.

8. Fiets op je gemakje door de schaduw naar het ziekenhuis voor de volgende geplande afspraken samen met lief. Dat hebben ze gevraagd. Ze willen dat hij 2 keer meekomt maar daar komt niets van in. 1 keer is genoeg. Jij kunt het best alleen.....

Fietsen is goed en zo verenig je het nuttige toch met het aangename?

9. Doe als je thuiskomt de gordijnen dicht en knip alvast de lapjes van de 6e maand van de Jules en verheug je wederom over het feit dat Jose de kleurtjes weer perfect heeft uitgezocht en dat er altijd genoeg stofjes in het pakketje zitten. Dit komt je humeur in deze hitte goed van pas.
10. Sproei nog een keer het hele dakterras kletsnat en ga er dan met je nachthemd, die je al aan hebt vanwege de warmte, heerlijk  zitten om de lapjes te naaien die je vandaag geknipt hebt.groetjes

Wietske

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed plan. Alleen nu nog de sorteerploeg zover krijgen dat ze de post op tijd sorteren en aanleveren. O ja, ik ben postbezorger en mag blij zijn als ik om 12 uur kan beginnen.

Mad dogs and Englishmen go out in the midday sun. En nederlandse postbezorgers.

Leuke blog heb je.

Groetjes, Irene

Marguerite zei

Wat een heerlijk verhaaltje heb je er weer van gemaakt. Heb nog geen tijd gehad om mijn blogje te gaan schrijven. Morgen weer een poging. Heb mijn kussensloop al een heel eind af. Vanmiddag zijn we lekker gaan zeilen. Heerlijk weertje daarvoor...
Groetjes Marguerite

ria vogelzang zei

Wietske........ je bent echt een mens naar m'n hart!!! Dingen doen zoals ze komen en overal iets aangenaams van proberen te maken.... volgens mij een geboren optimist..... ;))
Wens je vandaag ook weer een heel gezellige (hopelijkniettewarme..) donderdag!
Liefs uit Ommen.