zondag 10 december 2023

Tussen de bedrijven door…..

 Zo’n 150 blaadjes en 15 bloemen is best veel. De laatste loodjes van “ the secret garden” van Sarah Fielke. Makkelijk om mee te nemen naar de winkel tijdens de Bee of als er even geen klanten zijn.

Ik ben net over de helft dus vandaag maar eens wat blaadjes vast zetten op de grote lap


Zo ziet de top van Sarah er uit met een enorm bladerdak. Werk aan de winkel dus.


Gelukkig ben ik helemaal bij. Aan het begin heb ik al een plekje gereserveerd bij Marina om hem door te laten quilten dus dat komt wel goed. Hij krijgt een plekje in de winkel.


En zo zal het laatste deeltje er ongeveer uit gaan zien. De eekhoorn, helemaal bovenin rechts op de boomstam. En wil je er 2 in doen? Zoek er een mooi plekje voor en maak wat minder blaadjes……


De afgelopen dagen zijn we er druk mee geweest. Blaadjes en bloemetjes voor de klassieke deelnemers


 En voor de expressievelingen onder ons. En omdat de eekhoorn de komende week al gepubliceerd wordt door Sarah houden we, in overleg met de deelnemers,  de pakketten nog even in de winkel zodat we beide delen in één keer kunnen versturen. 


En dan is het klaar. Mooi voor de kerst en gaan wij ons bezig houden met het volgende project van Sarah:
Stop Thief!!!


 
Dit keer duurt het een half jaar, dus een kleiner formaat. We beginnen er vanaf half januari mee


En wij zijn ons al aan het voorbereiden, hebben al de nodige stoffen aangeschaft en apart gezet zodat we ook hier weer iets moois van kunnen maken. Aardbeien spelen hier de hoofdrol.


Het is altijd weer een verrassing wat er komt, maar bij Sarah komt het altijd goed. Haar patronen zijn afwisselend en verrassend en met de begeleidende video’s prima te doen. Natuurlijk helpen we je met een Nederlandse uitleg en kun je altijd bij ons terecht als je even vast loopt.

Sarah liet onlangs al de nodige stoffen zien op FB. Veel Tilda en Liberty en een ruitstof. Maar voor wie niet van zwart houdt komen er verschillende kleuren binnen in januari en hebben wij gekozen voor een kleiner ruitje.

Voor dit project kun je je nog aanmelden. Alle info lees je onder de tab projecten.


Waar wat minder tijd voor is om je deelname te garanderen is de “Big Woods, ontwerp van Sarah Fielke en de stoffen zijn geselecteerd door Tula Pink. Zij gaan samenwerken en in april gaan ze samen de nodige video’s opnemen.
De stoffen komen van Free Spirit en wij gaan mee doen en nemen de complete pakketten af. De patronen bestellen we via Sarah en ook dat regelen we voor je als je dat graag wilt.

In tegenstelling tot eerdere berichten waarin 15 januari werd vermeld, kregen we bericht dat voor 15 december de namen bij ons bekend  moeten zijn. Nog een paar dagen de tijd dus.

We gaan dit project samen doen met Quiltlokaal in Sneek en er zijn al heel wat telefoontjes gepleegd. 


 En kijk, de afgelopen week verscheen er weer een nieuwe afbeelding op de socials:
Dit keer zien we Dulcie voorbij komen en geloof het of niet, Hij is professioneel schaatser….. al zal er in Australië nu weinig geschaatst worden. Het is er momenteel zo’n 40 graden boven nul……
Ook deze info vind je allemaal onder de tab projecten. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail ons dan:

Wietske.meinders@hotmail.com


Herman is al weer onderweg naar de Sint Jan. Er wordt de komende tijd veel gezongen, en dus ook wat extra repetitietijd. Volgende week zondag is het kerstconcert waar ook de kinderen een behoorlijke rol in spelen.

De Parade is al weer in kerstsfeer.

 
En ik heb er weer een mooi hoekje bij in mijn atelier. Het geschuif heen en weer met een stoel ging me een beetje vervelen en dus bestelden we een krukje in mijn lievelingskleur. Ik denk dat Isabel dit ook een leuke plek gaat vinden.
Dinsdag halen wij ze weer van school, we hebben ze een beetje gemist afgelopen week. 


Woensdag zijn we er weer, en is er weer een Bee. Zaterdag komt Janine bij ons met een nieuwe groep die zich gaat bezighouden met de schulpranden.

Fijne dag

Groetjes

Wietske