zondag 3 december 2023

Een vroege kerst en een vroege Sint…..

 Dinsdag is oppasdag bij ons, dan halen we de meisjes uit school en spelen ze een paar uurtjes bij ons. En aangezien het komende dinsdag pakjesavond is besloten wij om het de afgelopen dinsdag alleen met Isabel en Suze te vieren.

Hun mama kwam natuurlijk gezellig mee. Isabel weet inmiddels hoe het zit met de cadeautjes maar Suze gelooft er nog heilig in en ze is er gewoon druk van.


De cadeautjes zaten overal verstopt en tot grote vreugde van de meiden stond alleen hun naam overal op en viel er het nodige uit te pakken.


We maakten het maar niet te moeilijk en in no time werd alles uitgestald op de grote tafel en kon het uitpakken beginnen.

Gaby en het poppenhuis voor een vierjarige 


En een moeilijke legodoos van Harry Potter voor als je bijna 10 bent. En als je daar dan nog de nodige knutselspulletjes bij doet zijn de meiden helemaal blij.


Dinsdag vieren ze samen nog pakjesavond en zijn wij een keertje vrij…


Afgelopen zomer begonnen we al met een BoM van een half jaar voor de kerst: “ Festive Elf “ van The Birdhouse en de resultaten worden vaak gedeeld in de appgroep. Een enkeling heeft de top al af, en hij is mooi geworden. 

We sluiten ook dit leuke project nu af en denken al weer na wat we voor de komende kerst gaan doen.


Silvi deed een paar jaar geleden mee met de BoM “Beyond The Porch” ook van de Birdhouse.
Marina heeft hem gequilt en samen bewonderen we het resultaat. Hij is werkelijk prachtig geworden.


We zijn gestart met weer een nieuw project: “A day in Happyland” van Hatched and Patched
Een prachtig splinternieuw project met linnen en wol. Ik ga zelf mee doen en vanmiddag gaan we er eens even samen naar kijken.


Onze deelnemers wonen tussen Friesland en België in en dus heeft Herman al een aantal pakketten  naar de post gebracht.

Gelukkig zijn er ook enkele enthousiastelingen die dichtbij wonen en het komen halen en graag wat uitleg willen. Er was gelukkig een moment om even koffie te drinken en om bij te praten.


Het tulpje van de les van vorige week zaterdag heb ik opnieuw gemaakt en nu lukte het in één keer. Ik vergat alleen de naadtoeslag dus daar moet ik goed op letten.


En dus waag ik me aan de olifant, houd rekening met de naadtoeslag en spiegelbeeld, haal het een paar keer weer uit omdat het toch nog wel even fout gaat, maar het bovenstuk zit in elkaar.
Het smaakt naar meer en de naaimachine heb ik afgestoft en krijgt een prominente plek in mijn atelier.

 Wie weet, worden we nog dikke vrienden samen……


De komende dagen een lege agenda dus handwerktijd. 

Woensdag zijn we er weer en er is een Bee vanaf 10.00 uur. De koffie en de thee staan weer klaar en je bent welkom.

Groetjes

Wietske