donderdag 2 november 2023

Zoete inval en heel leuk nieuws ……

 Altijd een verrassing op woensdag wie er naar de Bee komt. Dit keer verraste Maria uit België ons met een bezoekje. Ze heeft de top af van “Quilted Diamonds” van Linda Franz en met de mooie lasergesneden  mallen van Mandy was het feest om hem te maken.

 
De rand, de bies, alle laatste voorbereidingen om hem helemaal af te maken zoeken we samen uit.


Maria heeft sowieso niet stil gezeten. De hartjesquilt, waar we de afgelopen Summerschool les in kregen, van Mandy is af.

 
Achterop een mooie verwerking met de stoffen die ze nog over had


Een lief hartje achterop


En de tegeltjes van Caïro van vorig jaar, ook naar een ontwerp van Mandy is helemaal klaar. Een stoere deken, stoer gequilt met blokken door Marina gaat naar een kleinzoon van Maria. Hij zal er blij mee zijn.


Een lief quiltje tussendoor, gemaakt door Els. Ze maakte er 2, legde het patroon op de lichtbak en de 2e sneeuwman kijkt de andere kant op.
Super leuk idee.


Het was gezellig gisteren, altijd zo leuk om elkaar weer te ontmoeten, samen te overleggen en inspiratie op te doen.
En waar de één een broodje bij zich heeft omdat ze pas na de middag opgehaald wordt, pakt de ander de tas snel in omdat er in de stad een vriendin wacht om te gaan lunchen.


En kijk wat een prachtig exemplaar van “The Secret Garden” van Sarah Fielke gemaakt door Ortha.
Ons project met klassieke stoffen.


Ortha worstelt even met de rand en komt voor advies. We helpen haar weer verder. Ze mag trots zijn op dit mooie werk.


Ze komt er wel uit, ze is allang geen beginner meer.


En dan komt deel 10 binnen met een prachtige foto van hoe het er verder uit gaat zien bovenin de quilt.


Voor deze maand geeft Sarah alleen de stam en de stelen, volgende maand gaan we verder met de invulling van het bovenste gedeelte. Er komen nog dieren in, en bladeren en bloemen.


We hebben vanmorgen alvast de stoffen uitgezocht die we voor alle deelnemers gaan gebruiken.


En de gelamineerde mallen leg ik alvast maar even op de eettafel. Even kijken hoe het wordt en bedenken hoe we het zo goed mogelijk kunnen snijden voor alle deelnemers.


Op dit moment zijn we volop aan het nadenken hoe we de nieuwste Bom die in augustus volgend jaar uit komt zullen gaan uitrollen in de winkel. Vast staat in ieder geval dat we dit keer meedoen met de stoffen van Tula Pink. Levering via onze leverancier door Free Spirit. En zoals we dat al jaren doen melden we ons bij Sarah voor het patroon en de maandelijkse uitleg via de video.

Ik heb er ontzettend veel zin en als er steeds van die leuke figuurtjes langs komen op FB met uitleg wordt het steeds aantrekkelijker natuurlijk.



Ook het half jaar project van Sarah, “The Stawberry Thief”, dat half januari gelanceerd wordt, krijgt aandacht in onze winkel.



We hebben echt nog even tijd nodig om alles goed te overdenken, maar we komen er binnenkort op terug.

Morgen komt Anna Jantina na lange tijd weer in onze winkel. Wat hebben er naar uitgekeken. Het is volle bak morgen, de tafel is tot de laatste plaats bezet.




Twee vrijdagen achter elkaar komt ze en voor de vrijdag is ook het laatste plekje bezet.

Heb je vragen of wil je je vast aanmelden voor één van de projecten van Sarah Fielke?

Mail ons…… Wietske.meinders@hotmail.com

Groetjes

Wietske