zondag 26 november 2023

Gisteren……

 De workshop met Françoise: 

 Paperpiecen op de naaimachine en omdat er maar een klein groepje meedoet, besluit ik om mee te doen.


Dat heeft een reden natuurlijk. 

Ik ben niet heel handig met de naaimachine en misschien is het toch wel goed om me er meer in te bekwamen. En ik kwam dit patroon tegen “The Elephant Abstraction”, een project van Violet Craft. Ik zag hem een paar weken geleden voorbij komen op FB in lieve klassieke stoffen en ik ben verkocht. Helaas kan ik die foto hier niet laten zien omdat ik de naam van de maakster niet terug kan vinden en dan kan ik er ook geen vermelding van maken. Mocht iemand de maakster kennen dan hoor ik het graag en kan ik haar naam en de foto op het blog vermelden.

 
Gelukkig is Françoise expert op dit gebied, zij is bevriend met Maaike Bakker en haar kennen we natuurlijk vooral  van deze techniek.
Tussen de bedrijven door krijg ik alvast de eerste raadgevingen over hoe om te gaan met dit patroon en welke stappen ik eerst moet zetten ter voorbereiding.


Het ziet er zo op het oog behoorlijk angstaanjagend uit maar als je de techniek beheerst is het echt niet moeilijk.


Maar goed, eerst maar eens zien dat ik dit voor elkaar krijg.


En na de nodige uitleg


Hoe om te gaan met dit soort patronen


Is het bloempotje niet echt een probleem


En zoals je ziet: na de middag 3 tulpen van 3 deelnemers zijn klaar. De 4e ontbreekt en die is van mij. Ik vergis me en snij per ongeluk de tulp in stukken.

Maar oké, ik ken de techniek nu, heb de stappen keurig opgeschreven en ga er vandaag weer mee aan de slag.


We krijgen een hoop moois te zien


Een show en tell van een aantal quilts die in Françoise’s bezit zijn.


En deze beauty heeft Anke gemaakt. Hij is werkelijk prachtig. Anke is voor het eerst oma geworden van een prachtige kleinzoon en deze is bestemd voor de baby.


En deze? 

Hij blijft een poosje bij ons. Herman hangt hem deze week in de winkel zodat we er een poosje van kunnen genieten.


Nog een enkeling die het boek van Maaike nog niet heeft met een leuke handgeschreven tekst van Françoise en we sluiten deze leuke en leerzame dag af.


We eindigen in een super gezellig restaurant  met onze lesgevers waar we genieten van heerlijk eten, van elkaar en om te bedanken voor de lessen die in onze winkel met zoveel liefde en plezier gegeven worden.


Moe? Ja toch best wel. 

Het was een rare drukke week, zowel in de winkel als privé. Veel, heel veel aanmeldingen voor workshops en inmiddels kunnen we melden dat er, ondanks dat we de grote zaal aan de overkant gehuurd hebben voor de workshop van Kristel,  nu echt niemand meer bij kan.


Maar een lichtpuntje in deze donkere tijd: 

De kerstversiering hangt en staat weer. Heel gezellig omdat we natuurlijk ook regelmatig met onze cursisten boven lunchen.


Deel 10 van “The secret Garden” van Sarah is weer klaar. FB vertelde mij dat ze precies 5 jaar geleden ook bij ons was, samen met haar man Damian

En we weten nu dat de plannen voor volgend jaar concreet uitgewerkt gaan worden van haar komst naar onze winkel. Natuurlijk huren we de grote zaal weer af zodat we veel quilters kunnen ontvangen.

Wordt vervolgd dus……


Vandaag en morgen rust. 

Herman is vrijwel de hele dag in de kathedraal. Eerst een kerkdienst zingen en vanmiddag een concert voor het 750 jarig bestaan van de koorzang in de Sint Jan en daarna een receptie. 

Dinsdag bereiden we ons voor op de regiodag van woensdag


De winkel is woensdag dus gesloten!!

Vrijdag en zaterdag zijn we wel open tussen 10.00 en 16.00 uur.

Groetjes

Wietske