donderdag 24 augustus 2023

Als Zeeland op bezoek komt…..

 Dan komt er heel veel moois uit de tas. Joke, al jaren vaste klant in onze winkel, deed in 2018 ook mee met de masterclass van Wilma Brouwer.


Ook zij krijgt de smaak weer te pakken en is weer volop bezig met de leuke figuurtjes


Van Beatrix Potter. Inmiddels hebben een paar deelnemers van toen zich gemeld bij ons en gaan we binnenkort eens kijken of het mogelijk is om elkaar te ontmoeten.


Ik heb het volgende figuurtje ook weer af en totdat het nieuwe deel van “The Secret Garden” uitkomt vind ik dit een heerlijke tussendoor klus.


“George and the Donkey” ook van Joke. Hij is bijna klaar. Ze moet hem alleen nog in elkaar zetten en dan kan ze gaan doorquilten. Hij is prachtig geworden en met de wat frissere kleurtjes  wordt het een mooi geheel.


Afgelopen dinsdag nog een laatste keer een hele middag oppassen op Isabel en Suze. Isabel wilde ook wel weer eens proberen of ze iets kon maken met naald en draad.
En dus kozen we een wat makkelijker figuurtje uit de voorraad van Beatrix Potter en het werd de kikker.
Geen vacht borduren, geen moeilijke kleding maar gewoon rechttoe rechtaan.

Eerst overtrekken op de lichtbak wat al een avontuur op zich was.


Goed kijken of alles er op staat. We zagen haar genieten. Even een klusje doen waar Suze nog te klein voor is. 

En kijk, hoe netjes. Ik ben verbaasd over het eindeloze geduld van haar. Tegen de tijd dat ze opgehaald werd was ze net klaar en met een mooi plastic hoesje er om heen ging de kikker mee naar huis.


Natuurlijk deden we ook spelletjes. Die mogen nooit ontbreken en terwijl Isabel de gebruiksaanwijzing nog even doorleest

 

En nog snel even de uitleg geeft


Spelen we een aantal spelletjes achterelkaar 


Suze trekt zo haar eigen plan. Het muizenhuis blijft altijd nummer 1 bij haar. Ze kan zich er eindeloos mee vermaken.


En dus wordt het een heerlijke middag zowel voor de gezellige maar o zo drukke Suze en ook voor de rustige Isabel. Een heel verschil tussen beide meiden. Geen wonder dat de ouders laatst een “grote zussendag” in het leven hebben geroepen. Isabel in het zonnetje zetten ……. Ze kreeg een zelfgemaakte medaille van haar zusje en stond echt even een dagje in de belangstelling.

Een prima idee vonden we.


Eind oktober beginnen we met een nieuwe Bom, een “gouwe ouwe” uit 2014.

“An angels Story” van Anni Downs (Hatched & Patched). En ontzettend leuke quilt en onze Els was weer zo lief om alvast een deel voor ons te maken.

Klassieke stofjes met een frisse twist, zo gaat het worden. Je kunt je nog aanmelden, we zijn al druk bezig met de voorbereidingen.

Mooie stoffen selecteren, en natuurlijk komt er weer een Nederlandse vertaling/toelichting bij.
Meld je als je zin hebt om mee te doen. We werken dit keer met Vliesofix en de festonsteek en we helpen je als je de techniek nog niet kent.


Morgen zijn we open tussen 10.00 en 16.00 uur en zaterdag zijn we een dagje

gesloten

Fijn weekend alvast

Groetjes

Wietske