donderdag 17 februari 2022

Bedrijfsverzamelgebouw.....

 

Als het tussenraam afgesloten wordt dan weten wij dat er aan de andere kant ook gewerkt gaat worden


Dan hebben we het erg gezellig met elkaar en is het een bedrijvige boel. Het afgesloten tussenraam zorgt ervoor dat we elkaar niet hinderen met het geluid.

Even googelen en we vinden de uitleg.......


Gisteren kwamen er studenten om podcasts op te nemen. Het liep behoorlijk  in en uit en ik word er erg blij van. We begrepen dat de roep om filmcamera's begint te komen en wellicht worden die ook aangeschaft. Het gaat goed met de kinderen en nu de maatregelen afgeschaft worden zal het alleen nog maar beter gaan.


 En dan is er de crèche, die vaak ook geopend is als de mama moet werken. Suze speelt graag bij ons, en deze oma was ooit kleuterleidster dus dat komt goed uit.


We ontkomen er niet aan: eerst moet er voorgelezen worden


voordat ze zich tenminste een uur bezig houdt met haar eigen speelgoed. En als het drukker wordt in de winkel mag ze een filmpje kijken.


En dan heeft oma de gelegenheid om alvast te beginnen aan de droomborduurtjes. Even kijken hoe het precies zit allemaal en in welke volgorde er gesneden moet worden. We moeten ons natuurlijk verzekeren van een goede uitleg straks en dan kun je het maar beter zelf eerst even doen.

We hebben nog een enkel plekje over. Je kunt nog meedoen.


En oh ja, er was ook nog les gistermiddag. Suze was al weer naar huis, het speelgoed opgeborgen in de kluis en ook die les had ik goed voorbereid.

We hebben steeltjes gemaakt voor de bloemen, we hebben een poging gedaan om de stof achter weg te knippen maar dat wilde niet iedereen....


We hebben met flisofix gewerkt, de voordelen en de nadelen besproken en automatisch komt daar natuurlijk de uitleg van de festonsteek bij.

Kortom de dames kunnen vooruit met het huiswerk en we zien elkaar over 3 weken weer voor de laatste les.


Er komen nog regelmatig blokjes binnen van C11 van de Dear Jane. Een levendige appgroep zorgt voor de nodige inspiratie. 


We hebben er lol in samen 


en kijk, wat in de winkel niet lukte, lukt thuis wel. 4 stippen in het midden, dat was de bedoeling en thuis in alle rust is het dan wel goed gelukt.


Het eerste deel van Huizen en harten is ook al weer klaar. Nelly stuurde gisteren de foto. In een razend tempo heeft ze het leuke 1e deel gemaakt en wij zijn altijd weer blij om te zien dat we de stoffen weer prima uitgezocht hebben.

Ook hier kun je nog aan meedoen......


Nog een verlaat deel van de Jules. En wat is hij mooi geworden!!


En ik? Zolang Herman de blokjes van de 365 challenge voor mij tekent zit het allemaal zo in elkaar. Ik heb er hard aan gewerkt om de maand januari af te hebben. 
Enig om te doen die kleine blokjes en we hebben al een aardig groepje om er samen aan te werken in de winkel.

Vrijdag 8 april om 13.00 uur 

gaan we er mee starten en we hebben nog een enkel plekje over.


Morgen en overmorgen zijn we op de gewone tijden open. 

Fijne dag

groetjes

Wietske