zondag 3 oktober 2021

Even bijpraten op zondagmorgen......

 Het was een druk weekje en dan schiet het schrijven van een verhaaltje er soms een beetje bij in.

Veel gezellig bezoek van klanten en vriendinnen die de weg naar de winkel ook wel weten te vinden zonder dat er een Bee of een workshop is, maar er worden natuurlijk ook lessen gegeven.

Appliceren met Anke

 
met mooie resultaten van de eerste lessen. 4 lessen in totaal en de komende 2 zullen de puntjes op de i gezet worden en de fijne kneepjes van het vak. 

Cirkels maken, needle turnen, werken met  H250, het komt allemaal aan bod.


De deelnemers werken hard en ze zijn helemaal bij met het huiswerk.


Ik ben weer begonnen met zingen.

 Een paar jaar geleden besloten wij te stoppen. 18 jaar bij een koor in Eindhoven zingen met de bijbehorende repetities waarvan 1 in de maand op zaterdagmorgen en het rijden naar Eindhoven brak ons een beetje op. Herman besloot om in Den Bosch verder te zingen, en ik deed even helemaal niks. En als er dan ook nog een hele tijd helemaal niet gezongen mag worden......

Nu mag het weer en besluit ik om alleen naar Eindhoven te reizen. Het gemis van het zingen was te sterk, en tenslotte was het voor iedereen weer nieuw om samen een koor te vormen.

Heerlijk om dit te doen naast alle bezigheden in de winkel.


Met de kinderen gaat het goed. 

Allemaal hebben ze hun werkzaamheden weer volledig opgepakt, ze maken lange dagen en wennen weer aan een leven zoals het een kleine 2 jaar geleden was.

Eindelijk mocht de mama van Koen in de klas kijken hoe het er aan toe ging. Een feest na zo'n lange tijd. Haast ondenkbaar dat je al bijna 2 jaar niet in school geweest bent.

Koen liet vol trots zijn plekje zien en de werkjes waar hij mee bezig is. In groep 3 zit hij en de wereld is één groot feest.


Suze wordt op tijd ingewerkt in het arbeidzame leven van de Podcast studio. Haar ouders hebben het er maar druk mee om de zaak op te bouwen naast hun gewone banen. Suze komt daarom regelmatig mee naar de winkel, weet precies waar de snoepjes en de knijpfruitjes liggen en helpt opa en oma flink.


Onze Pepijn is de enige van alle jongens die niet op voetballen zit. Nee hij heeft pianoles en doet dat echt niet onverdienstelijk. 's morgens vroeg vindt hij het heerlijk om erachter te zitten.


De app groep van de Jules is erg actief. De deelnemers sturen elkaar de mooiste foto's van hun resultaten.

Thera woont ver weg, ik heb haar nog nooit ontmoet en daarom is het zo leuk om te zien waar ze mee bezig is.


Esther heeft zich ook flink uitgeleefd op de schapen


We hebben 2 Esthers in de groep. Soms wat verwarrend maar deze Esther is al weer een blok verder.


En de laatste van Marianne. Zij woont dichtbij en we zien haar regelmatig in de winkel.



De les van Patricia waarin het paperpiecen wordt uitgelegd is vol maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Voor de les met H250 kun je je nog aanmelden.

Vanaf 1 november beginnen we weer met een Bee in de ochtend op iedere woensdag. We gaan met kleine groepjes in de keuken zitten en via de mail kun je ons vragen of er een plekje vrij is.

Fijne zondag allemaal. 

Met dit slechte weer kunnen we er een heerlijke handwerkdag van maken.

Woensdag om 10 uur gaat de winkel weer open.


groetjes

Wietske