zondag 24 oktober 2021

Borden enzo......

 Gisteren de 2e en tevens laatste les: "Quilten op de naaimachine" met Françoise. Het huiswerk bestaat uit het oefenen op een grote lap thuis en een blok maken voor deze les om echt op te oefenen: 

de Jacobsladder.


Eerst maar eens alle uitleg over de verschillende mogelijkheden van de verschillende mallen die je kunt gebruiken. Nou eigenlijk alles wat je tegenkomt in de keuken en in je eigen voorraad. Borden kopjes, maar ook bloemetje, kleine cirkels en blaadjes.


En dan aan de slag


Veel uitleg, samen overleggen hoe nu verder.


En na deze oefening het echter werk


En bij de uitleg over de vele, vele mogelijkheden dient de quilt van Mandy als prima voorbeeld.Veel verschillende mogelijkheden legt Françoise uit. Blijf je in de vierkantjes of ga je "meanderen" of is in "the Ditch" juist heel erg leuk. Welk garen gebruik je? Wil je niet te opzichtig of juist wel?
De deelnemers zijn super tevreden. Thuis kilometers maken.......

Binnenkort komen we met nieuwe data voor 2022.


We hadden gisteren contact met Hannie van Marin Patchwork. Zij ontwerpt en maakt geweldig leuke quilts. We werkten in het verleden al vaker met haar. De deurtjes quilt, Juultje, stuk voor stuk ontzettend leuke ontwerpen en in het voorjaar gaan weer met een nieuwe quilt beginnen.

110x45 cm is de afmeting en binnenkort komt het quiltje een paar weken onze kant op


Half februari is de planning waarop we gaan beginnen. Binnenkort zullen we de details gaan vermelden op het blog, maar het wordt weer een BoM. Dus het patroon inclusief alle stoffen.


Woensdag om 10 uur gaat de winkel weer open.

Fijne zondag. 


Het wordt mooi weer vandaag. Daar gaan we maar even van genieten.

groetjes

Wietske