donderdag 3 september 2020

8000.....

 stappen op een dag. 

Een behoorlijke hoeveelheid als je een klein meisje van ruim 1 jaar alle mogelijkheden wilt bieden om vlot te leren lopen. En één ding wil je nou eenmaal niet en dat is dat ze valt als ze niet over een drempel heen komt, zich stoot aan een punt van de tafel, enz. enz......

En dus loop je vrijwel de hele dag achter haar aan.


En ben je blij als ze een poosje veilig in de kinderstoel zit. Een echt meisje is het. Alles ook rose en poppen zijn het helemaal. Alles zelf doen, dat moeten wij nu ook even leren, maar we hebben veel geduld en wisselen elkaar af.
Het gaat met vallen en opstaan, maar gelukkig komt ze 's avonds zonder een enkel krasje of schrammetje weer thuis.


Multitasken, dat kan ze ook. Haar kammen, baby TV kijken en brood eten, 3 dingen tegelijk. Ik denk dat de combinatie thuis en op de crèche niet toegestaan is, maar bij opa en oma mag alles.
En stiekem eet ze dan toch maar wel even 2 hele boterhammen op.


Rust in huis als ze slaapt, maar ook haar slaapuurtje duurt maar kort. Sliep ze tot voorheen nog altijd 2 keer? Nu is 1 keer voldoende.

 
en wordt ze weer helemaal fit bij het zoveelste verhaaltje:
Nijntje bij opa en oma is een topper. Ik vraag me altijd af wie nu eigenlijk wie voorleest.


Doodmoe zijn we 's avonds want om half 4 halen we Isabel van school. Zij is op schoolreis geweest en ze is moe, maar we maken er toch nog een gezellig uurtje van totdat de papa thuis komt.
Gisteren mocht Isabel voorlezen bij de kleuters en we zijn zo ontzettend trots op haar. Net een week in groep 3 en lezen kon ze al.
Nu mocht ze met een vriendinnetje gaan voorlezen bij de kleuters. 
Ik kreeg er een mooie foto van maar, helaas, teveel kindjes op het blog, dat gaat nou eenmaal niet.

Op de valreep kwamen er eergisteren ongelooflijk veel stoffen binnen: Dit keer alle Tilda, echt prachtig.


En een enorme doos met wolletjes van Sue Spargo. We moeten vandaag nog maar even doorvouwen, er is gisteren al veel van verkocht.


 Wollen garen in alle bijpassende kleuren.


Morgen en overmorgen zijn we weer open, en zaterdag geeft Patricia de hele dag les. Kleine groepjes, zodat we ons goed aan de regels kunnen houden. Om half 10 begint ze zaterdag, dus dan zijn we een half uurtje eerder open.

Fijne dag

groetjes

Wietske