dinsdag 6 februari 2024

Alleen voor de kinderen?

 Afgelopen zondag kregen wij een uitnodiging om bij Isabel en Suze op bezoek te gaan. Hun ouders huurden een schattig boshuisje bij Moergestel vanwege een studiedag gisteren.

Natuurlijk hoeven wij over zo’n verzoek niet lang na te denken, en het wordt natuurlijk helemaal feest als er meer kinderen aanschuiven.

Maastricht en Gouda waren ook vertegenwoordigd en het werd een heerlijke middag.


Natuurlijk werd er tijdens  een droog moment een wandeling gemaakt door opa en de kinderen en hadden de moeders een ogenblik quality time.


De jongsten deden spelletjes en ik vraag mij de laatste tijd steeds vaker af waar wij toch al die lange benen moeten laten als we met z’n vijftienen bij elkaar zijn. De oudste 2 komen al boven ons uit en nummer 3 komt dicht in de richting. Ook hij gaat na de zomer naar de Middelbare. Ze worden groot!!!


En hoe lossen we het probleem op dat de workshops zo snel vol zijn en wij quilters zo vaak moeten teleurstellen omdat onze cursusruimte echt niet zo groot is.

Het aantal klanten dat onze winkel bezoekt loopt ook steeds verder op. Het wordt drukker en drukker en daar zijn wij natuurlijk alleen maar heel erg blij mee, maar het is soms best lastig om het overzicht te houden.

Als we toch eens de grote eetkamer boven inrichten zodat we meer deelnemers kunnen ontvangen en het in de winkel op sommige momenten wat overzichtelijker is?

Onze raderen werken snel, we meten de vloer op en halen het vloerkleed weg en een extra tafel en een paar stoelen zijn zo besteld.


De dozen kwamen vanmorgen al binnen. 


Extra  koffie en thee spullen  hadden we al een poos in huis en met wat schuiven van boven naar beneden en omgekeerd hebben we al gauw een extra locatie ingericht.


Voldoende op voorraad en van alle gemakken voorzien.


En als je beide tafels uitklapt kunnen er met gemak 14 stoelen om de tafels heen. Stiekem zie ik ons met z’n vijftienen al zitten met de feestdagen.

Ik ben blij en tevreden. 

Een geslaagd experiment. Mandy heeft de primeur zaterdag, zij gaat het met haar workshop “Apple Core” uitproberen. 


Mocht je dus nog mee willen doen met de cursus “Kawandi quilten”  op 2 of 16 maart kun je je nog aanmelden voor de laatste plekjes.
Kijk onder de tab cursussen voor alle details


En mocht je toch nog aan willen schuiven bij een andere workshop of cursus? Mail ons en  we gaan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Tussendoor schiet ik inmiddels flink op met deel 3 van “A day in Happyland”

,

En ik heb Beatrix Potter ook weer opgepakt.


De boekjes komen in beeld.

En via de app komen er de mooiste creaties tevoorschijn van de deelnemers die na lange tijd ook weer zin hebben om er mee bezig te zijn.


Over een paar weken ontmoeten we elkaar weer met alle variaties die de boekjes van Beatrix Potter ons bieden.


Morgen om 10 uur is er weer koffie en thee. Morgenmiddag komt er een klein groepje handwerken dat met de Challenge bezig is.

Groetjes

Wietske