dinsdag 6 september 2022

vakken vullen

 Om het grote middenblok van de "Rowdy Flat" komen 4 lange stroken waarin er een verdeling gemaakt moet worden van 8 vakjes per strook. Die worden opgevuld met potjes vol planten en bloemen.

4 x 8 is 32 dus Susan heeft een hoop fantasie gebruikt om ieder bloempotje anders te maken.

Een hele klus lijkt mij en gistermorgen in alle vroegte vulde ik alvast het eerste vakje. Gewoon voor de lol omdat het zo leuk is.

Overigens hebben we nog één patroon op voorraad in de winkel, dus mocht je zin hebben in deze superleuke quilt? Meld je dan via de mail.......


Veel tijd had ik trouwens niet want er stonden 2 leveranciers op ons lijstje gisteren. Eigenlijk wilden we eerst naar Rinske Stevens  in Culemborg maar direct buiten de stad zagen we al een lange file en daarom besloten we om dan eerst maar naar Deventer te rijden.


We hadden veel geluk. 
Reden in één keer door waar de koffie met appelgebak al op ons wachtten.


Rhinetex is onze favoriet op het gebied van grungestoffen en de voorraad om uit te kiezen was enorm.
Veel nieuwe kleurtjes voor ons en dus namen we heel wat rollen mee.

Ook uit de blauwe stoffen konden we goed kiezen. De deelnemers van de Challenge kunnen wel wat variatie gebruiken en ook "Kniertje" uit de Klossie zal straks heel wat blauwe quilters trekken.

We bestellen Klossies bij, het loopt als een trein. Je kunt je dus nog aanmelden voor een exemplaar.


Genoeg rollen om de komende tijd mee door te komen. We hadden er al rekening mee gehouden en een aantal vakken in de winkel leeggemaakt.


Uit handen van Desirée kreeg ik tot mijn verrassing het allernieuwste boek van Kristel waarin zij o.a het patroon van de Droomborduurtjes heeft geplaatst. Weliswaar in het Frans, dat wel....  maar een prachtig boek.


en een lieve handtekening


Dan door naar Culemborg en onderweg een broodje eten


Bij Rinske konden we te kust en te keur gaan voor de kerst, heel veel notions, kleine en grote kerstpatronen


 
en ook hier zagen we nog genoeg moois om in te laden. Tenslotte starten we deze week met maar liefst 12 nieuwe deelnemers aan de beginnerscursus....... 


en tja deze kon ik toch echt niet laten liggen. Wat een schatje


Gisteravond zijn we al druk geweest met kerststoffen plaatsen


een prachtige aanvulling waar nog meer bij komt. En nu maar hopen dat we de maand december niet weer geplaagd worden met een winkelsluiting zoals vorig jaar met kerst.


Al een hoop moois staat er uitgestald, nieuwe patronen, mooie stoffen en heel veel blikjes om je handwerk in op te bergen.En de patio? 

De plek waar tot onze verbazing het onkruid zo enorm hard groeit ondanks het worteldoek en de steentjes. Een rot klus iedere keer om het weer schoon te krijgen maar zondagmiddag hadden we hulp.

2 lieve tuinvrouwen en hun mama wilden opa ontzettend graag helpen en dan is de klus in een ommezien gefikst.

Zo fijn om af en toe even hulp te hebben van kinderen die in de buurt wonen.


Morgen, vrijdag en zaterdag zijn we weer open tussen 10.00 en 16.00 uur.

Fijne dag

groetjes

Wietske