vrijdag 12 februari 2021

Anders.......

 

Weten jullie het nog? 

Zo'n 7 jaar geleden? Het ontstaan van Bossche Quilts & Meer. Eerst boven in de achterkamer omdat het maar niet opschoot met de bouw beneden. We besloten daarom om maar boven te beginnen. We hadden er ruimte genoeg voor en tot onze verrassing werd het vanaf het begin druk, en vooral heel erg gezellig.


Altijd volle workshops, altijd reuring in de achterkamer en op den duur organiseerden we maar een hoop op zondag omdat we het anders niet geregeld kregen.

Het werd hoog tijd om naar beneden te gaan, de rollen stof lagen nog net niet onder ons bed en wat waren we blij met de heerlijke ruimte die we tot onze beschikking kregen. 

Onze winkel werd drukker en drukker, workshops en lessen zaten vol en vooral de lunches waren zo ontzettend gezellig.

En dan breekt Corona uit en dachten wij allemaal eerst nog dat het allemaal wel mee viel? En dat we onze werkzaamheden wel weer snel op volle sterkte kunnen oppakken?

We waren te optimistisch. 

Het blijft stil in de winkel en dan ga  je nadenken.....

Wat als het nog heel lang gaat duren? En wat als we toch weer open mogen gaan? Durven onze klanten weer te reizen? Mogen we weer met grote groepen aan tafel gaan zitten en door de winkel lopen?

En dan onze Belgische klanten die al zo lang de grens niet over mogen of durven.

Deze Coronatijd is voor ons nadenken - tijd. 

Wat willen we nog graag? Hoe willen we het dan doen? De winkel staat voor ons garant als gezellig en veel reuring. Leuke dingen organiseren en de voldoening hebben dat onze klanten en wijzelf er heel gelukkig van worden!!

Welnu.... we hebben natuurlijk niet voor niks ons huis leeggeruimd en al gauw beginnen we samen te overleggen: Wat als we weer naar boven gaan? En dan nu niet in de achterkamer maar in de 2 vrije bijna leegstaande kamers?

Trouwe bloglezers hebben het allemaal wel gevolgd. De vloerbedekking eruit en een mooie laminaatvloer erin, een halve dag verhuizers om kasten te sjouwen, die overigens nu nog leeg zijn maar de komende tijd gevuld worden.



Een mooie lichte ruime kamer waar we mensen kunnen ontvangen als dat weer mag. Kleine groepjes voor een lesje met Patricia of Anke?


Voldoende kastruimte om heel veel stoffen in kwijt te raken zodat de lapjes altijd binnen handbereik zijn.
Alles mogelijk maken, alleen dan weer in het klein en op afspraak.

Dat is wat we nog graag een poos willen volhouden.


En natuurlijk de koffie en de thee, die vergeten we niet.

Met onze winkel beneden komt het wel goed. Onze kinderen maken plannen om een stuk van de winkel  te gebruiken om er een bedrijfje te beginnen. Als dat lukt houden wij het cursuslokaal en de huiskamer over voor een minder groot stukje winkel.

Als dat niet lukt zeggen wij de huur binnenkort op en houden we uitsluitend boven ons atelier.

En bij zo'n verandering hoort natuurlijk nog een besluit dat ik na veel nadenken heb genomen:

Na ruim acht en een half jaar blogjes maken, om precies te zijn 1745 stuks die 3.803.820 keer gelezen zijn stop ik!!!

Communiceren via social media is makkelijk en we hebben voor onze vaste klanten de nieuwsbrief die we vaker gaan vullen zodat we hen goed op de hoogte kunnen houden.

Een nieuw tijdperk met nieuwe kansen en uitdagingen. 

We zien het met vertrouwen tegemoet en hopen op nog een hele gezellige tijd boven in ons atelier en mogelijk ook in de winkel in afgeslankte vorm!

 We hebben er zin in.


"Bossche Quilts & Meer" 

gaat door!!!!


Heel veel lieve groeten

Wietske