donderdag 15 mei 2014

"POOF"


Er zijn de afgelopen tijd best veel "Poof" momenten.
Momenten waarvan je denkt:
Oh kon het maar even anders!!!

Neem nou mijn Jane blokje

Voor diegene die niet in "Jane-jargon" denkt: dit blokje heet echt "Poof"
Het is goed gelukt maar de stof schijnt door.

Vind ik dit leuk? MMMMMM hoe doen anderen dat?


Mijn borduurwerk. Het kwam maar niet af deze week. Hoe vaak heb ik het eerste randje wel niet moeten uit halen.

Niet te tellen, zo vaak. Steeds maar weer kwam ik er achter dat het ene kruisje andersom moest
Ik WIL bij blijven, maar Jane trekt ook.


Weer zo'n moment. Wat een kleine stukjes. 
Maar ook wat een uitdaging om het goed te krijgen.
En zo te zien gaat dat aardig lukken.


En dan zie je bij het nieuws dat het de komende dagen mooi weer wordt. Eindelijk, de zon weer eens. Maar moet je ons dakterras eens zien. Dat ziet er toch niet niet uit!!!!

------Vreselijk gewoon-------

En dus gaan we om 8 uur 's avonds nog aan de slag, gooi ik het tafelkleed, dat zwart is van storm-wind-regen- en- verbouwing- onder-ons. maar eerst weer eens in de was.


Is ons terras helemaal "in shape"


En heeft mijn lievelingshoekje niet geleden onder alle wateroverlast.


Nog zo'n "Poof" moment.

Onze afwasmachine is al weken stuk en er zal een nieuwe geplaatst worden. Vandaag of morgen is de belofte.

En ik hoor maar niks, dus straks voor de zoveelste keer maar weer eens bellen. Wordt je eerst minutenlang door een flauwekul- en onzin programma heen geleid omdat "al onze medewerkers nog steeds heel erg in gesprek zijn, en blijft u vooral aan de lijn".

Het is de meest bekende firma die dit apparaat levert en ik snap niet waarom hun service zo slecht is!!


En nu niet meer gezeurd en gauw aankleden. Om 9 uur word ik weer verwacht voor het badgebeuren van Isabel.
Het schiet/schoot nog niet echt op met onze kleine prinses.
Want wat is het beleid?

Ze moet haar flessen leegdrinken en als ze dat niet doet wordt de rest van de voeding door de sonde naar binnen gewerkt. Ze is goed op gewicht, dus dat is het probleem niet.

De kinderarts heeft dus nu vanaf gisteren het beleid bijgesteld. Overdag wordt de sonde niet meer gebruikt en mag ze voeding laten staan. Over de hele dag wordt gekeken hoeveel ze te kort komt en dan wordt bekeken of er iets bij moet door de sonde of dat ze voldoende krijgt.

Het is waarschijnlijk geen grote eter……….

Veel langer in het ziekenhuis moet toch niet gebeuren, jongste is het spuugzat, volgende week zou ze 40 weken zwanger zijn geweest.

WE WILLEN ISABEL THUIS

Dan maar met sonde.

Maar ja, wie ben ik…….

Fijne dag allemaal

Het wordt eindelijk zomer.

groetjes

Wietske

22 opmerkingen:

Else zei

Ja dat zou mooi zijn Isabel thuis, ik hoop dat het snel gaat lukken voor je jongste! En je doorschijnende blokje zie je straks toch niets meer van als er vulling achter zit? Geniet van het badderen met Isabel en daarna lekker in de zon op je schitterende terras. Dikke knuffel

bep zei

Ik ken het woord loof niet maar begrijp je wel, loof maar even flink uit en dat mag best wel , anderen lofen vast veel op jouw, dat kan niet anders zo sterk als jij bent, nu jij eventjes aan de loof, het zou zomaar weer gloria kunnen worden,
Een mooie dag,

Judith zei

Je zou ook stof achter je proof weg kunnen knippen, en inderdaad zul je er dan niets meer van zien. Je kunt het nu ook al op een stukje hobbs leggen om te zien wat er dan gebeurd! Oh wat kunnen dagen langzaam voorbij gaan. Natuurlijk willen de ouders Isabel thuis. Eindelijk gaan genieten van elkaar en vooral van haar. Maxime is altijd slecht geweest in het leeg drinken van haar flesjes. Een voeding duurde zomaar een uur. Nu eet ze om 3 uur de oren van je hoofd! Fijne dag

bep zei

ik zag net dat het Poof moet ipv Loof , ik kan met die schuine letters altijd moeilijk lezen, Bep

susana zei

De POOF is er op geappliqueerd , dus kan het achter weg geknipt worden,
Net zoals Judith al zei!
Fijne. 'Badderdad' !

Sonja- Sezoentje zei

Oh, ik geloof heel graag dat jullie Isabel zo graag naar huis willen meenemen, dan kan toch pas het echte genieten van start :) Ik duim dat het moment snel daar mag zijn hoor!
Veel succes met de Janeblokjes, ik vind ze er heel moeilijk uitzien :)
Liefs, Sonja

Anoniem zei

Geniet ze straks met het badderen van Isabel. Ik hoop met jullie dat ze heel gauw naar huis mag, inderdaad dan maar met sonde.
Ook ik moet m'n tuin weer netjes maken door alle regendagen er niet mooier op geworden. Het is alleen mijn hobby niet. Geef mij maar lapjes. Fijne dag en groeten Lenny

quilting Jeannet zei

Ik kan het me wel voorstellen Wietske, soms valt het ook allemaal niet mee, en er gebeurd zoveel. wat zal het heerlijk zijn als Isabel thuis is. Geniet van de zon die er aan komt naar wat ze zeggen.

sylvia zei

ja, Isabel moet nu maar eens thuiskomen, he, ben ik het helemaal met je eens! Je omgeving zit er weer poof uit en je moet even de stof achter het wit wegknippen!
vier mm laten zitten en dan is het helemaal ok!!
groetjes, Sylvia

Hermie zei

Ik knip altij de stof weg, dan zie je er niets van.

marion zei

ik kan het me voorstellen dat dochter het helemaal beu is, ik zal een kaarsjeopsteken voor een spoedige thuiskomst.......

Carolien Van Hoek zei

Je kan de volgende keer een dun vlies achter je stof strijken je gebruikt het vlies tevens als mal dus dan hoef je niets meer weg te halen
Misschien een tip voor je
Gr carolien

Carolien Van Hoek zei

Je kan de volgende keer een dun vlies achter je stof strijken je gebruikt het vlies tevens als mal dus dan hoef je niets meer weg te halen
Misschien een tip voor je
Gr carolien

Ageeth Dorsman zei

Ik werk echt als een "applicatie-fossiel" en heb dit blokje gemaakt op,de reverse-applique-mehode, waarbij dus de achtergrond over de middenvorm valt, dit om doorschijnen te voorkomen, De biezen voor het kruisje had ik daarvoor gewoon tussen de contrast-kleur blokjes gepatched. Nergens doorschijnende naadjes op deze manier! (Ik hoop, dat je mijn uitleg een beetje begrijpt...).
En natuurlijk kan ik me het zo goed voorstellen, dat je wilt, dat Isabel in haar eigen bedje thuis komt te liggen. Jullie moeten echt veel geduld hebben...
Groetjes van Ageeth

Anoniem zei

Poof....??? Ik ken het niet, maar moet wel lachen om je blogje erover :)
Je bent druk geweest, je dakterras ziet er ook weer top uit!
Het zou toch idd wel heeeeeel erg fijn zijn als Isabel naar huis toe mag, je "hikt" zo tegen die 40 weken aan en dan hoop je dat ze ervoor al thuis is. Nog heeeeel eventjes en dan komt ze echt thuis, wat zal dat fijn zijn.
Fijne dag, groetjes patrice

Klara's Quilthoekje zei

Ik wil ook gaan beginnen met de Dear Jane, maar wie weet hoeveel achtergrondstof ik nodig heb voor de top?

Floor zei

Inderdaad een beetje vreemd blokje dat zo doorschijnt....
Dat rood -witte is een schatje.
Net als Isabel die nu eindelijk eens naar huis moet komen.
Kan me voorstellen dat iedereen daar wel aan toe is.
Dat dakterras ziet er prachtig uit, dat wordt het weekend buiten zitten met je lapjes!

M Verheij zei

Wietske en Herman ik zal voor jullie duimen ,dat Isabel voor Hemelvaartdag in haar eigen bedje slaapt.

Jeanneke zei

In 'gewone' gevallen kan een zwangerschap ook uitlopen tot 43 weken...
Geduld hebben en afwachten... Sterkte ermee en intussen vooral genieten van Isabel en de goede zorg die zij nu geniet.


Anoniem zei

Poof, je kunt bij appliceren gewoon de stof wegknippen. Ik heb altijd les gehad van Ted Storm , gewoon omdat ze een dorp verder woont en daar leerde ik het wegknippen van stof. Dat vult ook mooi op als de tussenvulling erachter zit.

Anoniem zei

Sorry, dat was ik, Anny van rafels en rozen. Ik kan op de iPad niet inloggen op mijn blog. Kwestie van een nogal ingewikkeld wachtwoord. En: jullie kleine prinses met wel zo sterk zijn dat ze voorgoed naar huis kan. Ik besef heel goed dat al dat gehang in het ziekenhuis zijn tol gaat eisen en herken het uit de tijd dat ik als diëtist in het Sophia kinderziekenhuis werkte maar telkens weer een opname is ook slopend. Heel veel sterkte met alle spanning. Anny ( van rafels en rozen dus, net zoals de reactie hierboven),
.

Villa Zeezicht zei

Oh, ik kan me die Pooh helemaal voorstellen Wietske!! Gewoon even het feit dat je soms wel eens helemaal genoeg kan hebben van alles..
Nou, laat die zon maar komen en ik zou zeggen: neem eens even samen een dagje lekker vrij!! Ga weg, rijdt ergens heen, doe een leuk stadje, ga lekker eten en laadt maar eens even helemaal op!! Doen hoor!! Dan kun je daarna weer in de tredmolen van het dagelijks leven ;)!! Lieve groet!!