maandag 29 juni 2015

Werk aan de winkel

Met ontzettend veel plezier hebben wij de afgelopen tijd stoffen verzameld voor deze schoonheid:

"Bluebird Lane"


Een enorme klus waarbij we bij een aantal leveranciers zijn geweest. Het was voor het eerst dat we dit samen op deze manier deden, en we hebben er van genoten.
 Eigenlijk hetzelfde gevoel als wanneer je in je eigen kast snuffelt, maar nu in het groot voor 20 personen en we hebben geprobeerd om ons te verplaatsen wat de mooiste kleuren en printjes zijn voor alle deelnemers.


En omdat José deze BOM in 10 maanden weer gaat doen, evenals de Jules waar we nu met een groep mee bezig zijn, kwam ze gisteren een dagje langs voordat onze kamer helemaal leeg is.

Het kon nog net.


Ze was verrast dat Herman al zo ver was met de voorbereiding en helemaal belangrijk:
Ze vind de stofkeuze helemaal

 oké


Alle kleurtjes netjes in kaart gebracht


Vooral heel veel blauw natuurlijk


En de stoffen voor de eerste 2 maanden zijn gesneden en gaan met José mee naar huis. Ze gaat er voor zorgen dat ze straks bij de opening een paar blokken klaar heeft zodat jullie kunnen zien hoe het er uit gaat zien.


Onder het kopje projecten vinden jullie alle details. Er hebben zich al een aantal opgegeven, maar er kunnen nog meer bij.


Nog even een privé instructie voor mijzelf. Mijn hartenquilt is bijna doorgequilt. Ieder kleinkind heeft een plekje, ook een sterretje voor Daniël en een wit hartje voor de nieuwe baby.

Inmiddels weten we het geslacht……..

Het huisje wil er maar niet mooi op uitkomen, maar na de privé les van José gaat het lukken en zal de quilt straks in de winkel hangen.


En nu? 

We sluiten de kamer, het is er leeg en ongezellig.


De DMC molen staat stevig ingepakt


En wonen en eten is de komende 10 dagen in elkaar geschoven.
Voorzover we kunnen eten want zonder keuken begin je niet zoveel.


Het opschrift boven de deur laten we zitten. Het doet ons denken aan heerlijke en soms moeilijke tijden met ups en downs, maar het heeft ons wel overtuigd van het feit dat we op de goede weg zijn en dat we dit voor de komende jaren beneden in een prachtige winkel het allerleukst vinden om te doen.


Op de tafel liggen de enveloppen klaar voor deel 10 van de Stonefields. 
Helaas zijn de patronen nog niet binnen maar het komt goed.

Alvast even een omschrijving voor jullie. Immers mijn Stonefields is er niet, hij zal ergens in de loop van de week gequilt en wel terug komen.


Voor iedereen die heeft meegedaan bij Bossche Quilts & Meer ligt een envelop klaar want ophalen aan huis heeft nu geen zin.

Erbij een persoonlijke brief om de deelnemers te bedanken en een kleine verrassing.


Fijne warme dag.

groetjes

Wietske