woensdag 26 september 2012

We moeten ons nu toch echt gaan voorbereiden op de herfstGistermiddag zat ik lekker te lezen in mijn Libelle uit 1941 en mijn handwerkblad uit 1953. Ik doe dat wel eens vaker als ik even niet weet wat ik zal gaan doen. Mijn huis is schoon, de boodschapjes zijn in huis, de zomerkleren opgeruimd, de regen klettert tegen de ramen, kortom je bent in afwachting van het koude (re) weer..........

Ik kwam onderstaand patroontje tegen en misschien moeten we nu allemaal de breipennen er maar eens bijpakken.

 Voor diegene die zin hebben om meteen te beginnen geef ik de beschrijving er maar even bij, hoeven jullie daar niet naar te zoeken. .........Helaas ben ik absoluut niet goed in breien en ik kan dan ook met een gevoel van -ik-wou-dat-ik-dat-ook-zo-goed-kon- naar die prachtige breiwerken van jullie allemaal kijken.

Nee, ik ben meer een mens voor de lapjes, maar gelukkig voorziet mijn handwerkblad daar ook in.

We moeten dus niets weggooien, maar dat doen we natuurlijk ook niet


Tegenwoordig noemen we dit " duurzaamheid" 


Zeg nou zelf, dit is toch gewoon crazy quilten?????

Mijn eigen maaksel, super handig. Alles kan erin

Let even op de tekst, je hebt Brabants bont nodig. Klinkt mij als muziek in de oren.

Maar genoeg, laten we weer overgaan tot de orde van de dag. Zusje is weer lekker bezig geweest, haar werk vordert gestaag.
 Wat een orde op die tafel, ik kan er met afgunst naar kijken. Ik ben altijd alles kwijt en blijf maar rommelen. Zusje en ik mogen dan uiterlijk 2 druppels water zijn, maar dan houdt de vergelijking tussen ons ook echt op hoor.

Ik ben gisteren alleen maar bezig geweest met lapjes knippen voor het weekend. Bijna alle bloemen voor het 2e deel van de Dancing Dollies zijn nu geknipt, de meisjes had ik al klaar, die worden momenteel al opgenaaid. Ik kan dus vooruit in Engeland.

Nog even een leuk nieuwtje, tenslotte ben ik wel een trotse oma: Valentijn loopt. Hij is in mei 1 jaar geworden, dus de wereld wordt nu een stuk groter voor hem. Gisteren kreeg hij zijn eerste schoenen en hij was er niet blij mee. Maar och het went wel.
Morgenvroeg geen blogje, ik ga eerst naar Helmond naar Marleen en ik zal daar weer foto's van maken.

Groetjes

Wietske11 opmerkingen:

Annemarie zei

Komt me dat bekend voor het gebreide hemd. Hoewel mijn geboortedatum wat jonger is dan de datum van de krant droeg ik als klein kind wel gebreide hemden. Een tante van mijn moeder maakt deze altijd voor ons. Fijne dag vandaag bij Marleen! Groetjes, Annemarie

Marguerite zei

Gebreide hemden brrrr moet er niet aan denken. Als ik iets gebreids aan heb heb ik er altijd een T-shirt onder aan. Moet wel nodig op jacht naar winterkleding voor het hele gezin. Maar ja heb gisteren weer lapjes besteld. Blijf ik toch maar in mijn oude niet waterdichte winterjas rondlopen denk ik. Geld vliegt eruit...
Die tafel bij zusje, zo netjes, heeft ze dat niet stiekem voor de foto gedaan?
Fijne dag, en laat ons morgen maar weer genieten van wat je geleerd/gemaakt hebt.
Marguerite

bep zei

Hoi wietske,even over de duurzaamheid, je kunt ook repen van plastic tasjes maken en breien, is een tip die ik hoorde op de radio van een eigentijdse breistes. De theemuts ziet er gezelig uit, echt iets voor mij, gezellige dag, Bep

Betsie zei

Die borstrokken heb ik ook nog gedragen!
Mijn grootmoeder breide voor al haar kleinkinderen borstrokken!
Deze werden op de groei gebreid, zodat ze weer tot de oksels teruggeslagen moesten worden!!!
Wat was dat warm...
ja,in 1953 was ik 6 jaar, dus toen was het in de mode!

vriendelijke groetjes van Betsie!


Cisca zei

Wat leuk, hè, die oude handwerkbladen. Dat was nog net voor de nieuwe spelling, die in 1953 kwam. Die camisoles heb ik gelukkig niet gedragen, mijn moeder was moderner, wij droegen twee hemdjes over elkaar in de winter. Dat was ook wel nodig, als 's morgens de ijsbloemen op de ramen stonden.
Wat fijn als je zo geordend bent als je zusje, ik ben ook altijd alles kwijt, helaas.
Groetjes, Cisca

Anoniem zei

Ik bekeek de tafel van je zusje en dacht precies hetzelfde!! Fijn om zo te kunnen werken, lijkt me. Mijn tafel is meestal een bende en ik moet nogal eens zoeken naar mijn spullen. Van de week kwam ik een magneet met tekst tegen waar ik smakelijk om heb moeten lachen: Georganiseerde mensen zijn gewoon te lui om naar dingen te zoeken. Die staat nu dus op mijn werktafel!

En ach dan Valentijn met zijn nieuwe schoenen, dat is even wennen, van die "blokken" aan je been. Kinderen die net kunnen lopen, zo'n schattig gezicht vind ik dat. Van die waggelpasjes met een luierkontje daarboven. Zo lief!

Groetjes, Suzanne

Quiltendewilma zei

Leuk verslag!! Wat is je zusje netjes aan het werk!! Oh ik ben een beetje jaloers,... ik maak zo´n troep,...
:o)

Klaske zei

gelukkig zijn de gebreide hemden ver voor mijn geboortejaar;-))
Je zusje werkt wel netjes hoor, bij mij ligt de tafel altijd bommetje vol.
Wat heb je trouwens een prachtig crazyhart gemaakt!!

Anoniem zei

Beste lezers van mijn zus haar blog; voor mij betekent orde en rust in huis en op tafel, rust in het hoofd, dat neemt nietbweg dat ik vaak jaloers ben op de mensen die lekker rommelig zijn.
Zo zie je maar, een mens is nooit helemaal tevree. Alhoewel..... Het quilten vind ik heerlijk en geeft echt rust, dat ik dat niet eerder ontdekt heb.
en dan zo samen met zuslief en anderen je ervaringen delen is helemaal top. Doe het lekker op je eigen manier en geniet ervan, groet zusje

Bernadette van Gils zei

wat herkenbaar die gebreide borstrokken en een jeuk dat je daar van kreeg brrrr, maar het was wel lekker warm
en geeft niet hoor Wietske dat je niet van het breien bent, dat ben ik ook niet en houd me dus ook bij de lapjes
leuke schoenen voor Valentijn en tja, dat moet wennen natuurlijk
ook ik ben jaloers op je zus, zo'n nette tafel, ik ben laatst 10 minuten aan het zoeken geweest naar mijn schaar, was hij onder de lapjes geschoven die ik moest knippen hihi
veel plezier bij Marleen en begrijp ik dat je in weekend naar Engeland gaat? dan wens ik je ook daar veel plezier
groetjes
Bernadette

hobbyshop fugeltsje zei

Ha ha gebreiden hemden en onderbroeken. Sorry mij niet gezien. Kriebelt te veel heb ik me laten vertellen. Je zus werkt net als die van mij. Alles netjes bij elkaar of op de tafel en anders in haar tas.
Ik heb momenteel 2 plekken in huis waar ik mij spulletje neer leg. Zowel op mijn hobbyzolder als beneden aan tafel. Je begrijpt het wel ik loop wat af. Zo blijf ik in beweging.
Alvast een goed weekend.
Gr. Miranda