maandag 28 november 2022

best een beetje uitgeblust......

 

Gisteravond geen zin in een moeilijke film of ingewikkelde TV. 

En dus besloten we om de film "Secret Garden" te gaan bekijken. Tenslotte beginnen we binnenkort met de voorbereiding van deze leuke quilt, ontworpen door Sarah Fielke, en dan is het natuurlijk leuk om zoveel mogelijk te weten van de achtergrond van deze leuke film.

En alles zat er in hoor: de sleutel, de hond


De ongelooflijk mooie beelden van een droomtuin, waar de hoofdpersoon eigenlijk niet mocht komen


maar waar ze toch stiekem heen ging met haar neefje die er al helemaal niet komen mocht.Zelfs de vogel die prominent voorkomt in de quilt kwam voorbij. Echt heel erg leuk om deze film te zien. Ik denk dat we hem maar doorschuiven naar Isabel. Zij heeft het boek al gelezen maar ze zal de film zeker leuk vinden.

We hebben inmiddels een behoorlijke groep bij elkaar die meedoet via de winkel. Binnenkort melden we alle deelnemers aan bij Sarah zodat ze straks vanaf het begin haar lessen kunnen volgen via het internet.


Een dag zingen gisteren. 

Voor Herman was het dubbel feest. De laatste rechtstreekse uitzending van dit jaar vanuit de Sint Jan. Een mis zingen om 10 uur betekent om 8 uur op je post staan om de hele mis eerst te oefenen voor een - op - de - minuut - af - strakke registratie. De regie is superstreng.......


Gistermiddag begon voor ons het feest in Vught en ook daar was een generale repetitie vanaf half 2. Herman had precies tijd om een boterham te eten en om zich in het zwart te steken.


Een bomvolle kerk waar stoelen werden bijgeschoven en waar het zingen een feest was met o.a. Aus der Tiefen van Bach. Geen makkelijk stuk maar het ging goed.


En dan boffen we dat Françoise op de eerste rij zit zodat wij toch mooi even op de foto komen.

Vanaf volgende week repeteren we weer voor een nieuw concert in April 2023. 

Het lijkt nog zo ver weg maar......


Zaterdag een druk dagje. 

5 deelnemers met de naaimachine en Françoise die de 2e les geeft.


Er is flink geoefend. Ik kreeg lang niet alles mee, klanten, lieve vriendinnen, kinderen die even langs kwamen en een tafel die boven gedekt moest worden zodat de naaimachines konden blijven staan.


Altijd zo fijn als de juf net even iets meer weet van je machine dan jij.


Het was gezellig, er is veel opgestoken van deze 2 lessen. Nieuwe afspraken zijn al gemaakt voor de volgende lessen:

 voor 4 maart en 1 april 2023

kun je je aanmelden. Details vind je onder cursussen. Wacht niet te lang met aanmelden, de groepjes worden klein gehouden.


En kijk aan het einde, zo tegen 3 uur


hebben we tevreden deelnemers.


Een paar dames uit de groep hebben aangegeven graag eens te willen paperpiecen op de naaimachine. We hebben ook al een datum gevonden en hebben gekozen voor

4 februari.

Er kunnen nog een paar deelnemers met eigen naaimachine aanschuiven, de details komen deze week nog op het blog. We moeten nog even het één en ander concretiseren.


Woensdag om 10 uur zijn we er weer en Anke komt in de middag met de laatste les appliceren.

Vrijdag de laatste lessen voor de beginners met Patricia en dan zitten de lessen er voor dit jaar weer op.


groetjes

Wietske