vrijdag 3 juni 2016

Crèche of quilt?

Best wel een verrassend groepje gisteren, de één had ooit alleen maar een beginnerscursus gedaan, de ander had altijd gezegd dat ze de Jules echt wilde maken als ze met pensioen ging……

En zo had ieder haar verhaal en een reden waarom ze naar Den Bosch was gekomen.

En onder het mom dat ik de engel minstens een keer of 4 gemaakt heb voor ik echt op stoom kwam gedurende de afgelopen jaren, en gezien het feit dat ik hem verder helemaal af heb en dus ervaringsdeskundig ben, vind ik het  leuk om deze Jules-ochtenden zelf te begeleiden.

José houdt zich immers nog bezig met de Bluebird Lane en zij gaat ook vanaf september de deurtjesquilt begeleiden.

Ik genoot……

Enthousiaste deelnemers, leergierig, mooie stofpakketten


en er werd echt hard gewerkt


En dan komt er nog een kandidaat de winkel binnenschuiven.

"Sorry hoor dat ik een beetje laat ben maar ik moest eerst de baby de fles geven"….
Huh..

Baby? Jij?

Op jouw leeftijd?


Nee joh, mijn oppaskindje. 

Er zouden vandaag 2 kindjes komen maar er kwam maar één en toen dacht ik: als ik nou toch eens even alles in pak en naar Den Bosch toe kom?

Een ontzettend zoet slapend jongetje, helemaal in dromenland zodat Milou kon aanschuiven
in het cursuslokaal.


Tja waar een snijtafel al niet goed voor is. En Isabel die even langs kwam, vond het eindeloos leuk dat er blijkbaar meer jongetjes in de wereld zijn dan alleen baby Koen.De uurtjes vlogen om, de dames hebben er zin in, gaan met goede moed aan de slag en ach die engel is zo moeilijk nog niet.

Annet verzuchtte dat ze het erg jammer vond dat ze eerst moest werken en vergaderen en in de avond ook nog eens een avonddienst.

Als je dan midden in de nacht een foto krijgt toegestuurd met de mededeling dat je echt niet meer kon wachten en dus 's- nachts even aan de slag bent gegaan……

Hier ontstaat een echte quilster, ik voel het……

Uit het goede hout gesneden.


Uit voorzorg heeft Herman een paar pakketten extra klaar gemaakt, dus mocht je toch nog mee willen doen, dan kan dat nog.

Stuur dan een mail naar:

wietske.meinders@hotmail.com

Straks om 10 uur gaan we weer open en er is een Bee tot half 1. 

Vanmiddag komen de beginners, die al lang geen beginners meer zijn, voor de allerlaatste keer met Judith samen om alles te horen over Sashings en Cornerstone's.

Fijne dag

groetjes

Wietske

3 opmerkingen:

Marguerite zei

Heerlijk zo'n winkel waar alles kan en mag. Waar je gewoon jezelf kan zijn. Helaas te ver weg. Wat was het weer gezellig bij jou gisteren. En vandaag vast weer.

wilma oud zei

Ach ja, ik weet ook nog de eerste keer dat ik aanschoof voor de Jules. En wat goed dat jij het project begeleidt. Fijne dsg nog. Groetjes Wilma

Floor zei

Misschien best een goed idee om een ballenbak in de winkel te plaatsen voor alle kindertjes die langs komen :-)
Leuk dat je cursisten zo enthousiast zijn.