zondag 15 februari 2015

Voorpret…….

Zoals verwacht, het was gistermiddag rustig in de winkel en wat is er nou heerlijker om stiekem de stad in te glippen om even te genieten van alle drukte.

Het voelde gistermiddag als spijbelen, echt waar. Telefoon in je jaszak:
"wel bellen hoor als je me nodig hebt, ik ben in 5 minuten weer thuis"

Zomaar even op zaterdagmiddag…..

Ik ben me weer eens te buiten gegaan aan heerlijke meisjeskleding


Alleen de voorpret al:


de liefste jurkjes


stoere vestjes


lekkere zachte jasjes


Isabel kan er weer tegen voorlopig.

 En o, geen zorgen over mijn heerlijke jongenskleinzonen hoor. Zij krijgen gecompenseerd. Maar ze wonen nou eenmaal allemaal wat verder weg en dan is het net iets lastiger om te weten wat de wensen zijn.


En och, als de telefoon dan toch niet gaat kun je je net zo goed even in het drukke stadsleven wagen.

Net op tijd want Knillis is zojuist op zijn sokkel gezet om vandaag/zondagmorgen tegen 12 uur van zijn jas ontdaan te worden tot dinsdagnacht……


Het ging gepaard met veel tromgeroffel


Veel drank en heel veel plezier.


En dan is dit de voorpret nog maar. Het echte carnaval begint pas vandaag….

Ik ben maar even teruggelopen, kon er met geen mogelijkheid door


Voordeel van een rustig winkelweekend:
Alvast beginnen aan het 1e deel van Jules


Het voorbereidende werk is gedaan en o wat is het weer leuk om te doen. 

Mijn eerste quiltactiviteiten een aantal jaren geleden waren met de Jules, maar met de kennis die ik nu heb……..

Nu gauw aankleden, er komt een klein jongetje uit Maastricht samen met zijn mama een nachtje logeren. Hij zou hier met zijn grote broer komen, maar de griep heeft ook Maastricht in zijn greep.

Jammer want beide jongens, die hun carnavals-out fit helemaal klaar hadden hangen, lagen vrijdag met hoge koorts in bed, en konden niet meedoen aan de activiteiten van school en crèche.

En toen ik gisteren mijn oudste aan de telefoon had met een uitnodiging voor vandaag hoorde ik het zelfde verhaal: Pepijn ziek geweest, mama nu in bed dus mijn oudste kind runt momenteel de huishouding in Gouda en probeert daar alle bordjes in de lucht te houden.Fijn weekend allemaal
en tot gauw

Wietske
4 opmerkingen:

Floor zei

Wat een leuke kleertjes heb je gekocht voor Isabel! Ze kan blij zijn met zo'n oma, hoewel ze het nog niet beseft wie ze voor haar gekocht heeft.
Wat een zieke! Je hoort niet anders dan dat mensen griep hebben. Het voorjaar moet maar snel komen.
Beterschap voor iedereen.

Anoniem zei

Heerlijk als je dan zo onverwachts even de stad in kan duiken. En vooral iets leuks scoren voor Isabel. Na de carnaval zal de griep nog wel meer toeslaan. Hoop er verschoond van te blijven. Maar voor alle zieken bij jou heel veel beterschap en lekker genieten van de logeerpartij.

Ineke zei

Ja Carnaval, dat wordt wel gevierd beneden de Rivieren, gelukkig hoef ik daar niet aan mee te doen ;-) Wat een prachtige kleertjes!!! Wat zullen je lieve kleine meisjes er mooi uit zien. Beterschap voor alle zieken in de familie.

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Wat is het leuk om kleertjes voor een kleinkind te kopen. Gelukkig hebben Moeder en jij dezelfde smaak. Wat leuk dat je al aan de Jules begonnen bent. 3 jaar geleden, toen ik de eerste patch-quiltlessen kreeg, was dit ook veel te moeilijk voor mij. Vooral als je geen ervaring met naaien, if handwerk hebt. Geniet vandaag van je gezin en goede beterschap voor de zieken. Groetjes Wilma