donderdag 26 december 2013

En dan kan het gebeuren.......


Dat ik zomaar op de vroege maandagmorgen tegen Herman zeg:
Schat, ik heb er ernstig behoefte aan om onze ramen en gordijnen in de kamer te wassen.
Vroeger ging mijn lief hier tegenin........

Tegenwoordig niet meer.


Heerlijk, de gordijnen konden wel een sopje gebruiken, ze zagen er wat grijzig uit zo in de wasmand, en dat vond Herman toch ook wel, dus hij zag er gelukkig de noodzaak wel van in.


's-Middags, toen het huis glom van top tot teen had Herman enorm veel zin in stofjes snijden. Hij was bij de Hema geweest en had daar van die geinige rose stoffen bakjes gekocht, geschikt voor de kleinste lapjes


Hij had ook veel zin om iets met de overgebleven randstofjes te doen, het afval zal ik maar zeggen
Hij maakte er scrapzakjes van, voor 2 euro kun je ze kopen


Ik houd me altijd met heel andere zaken bezig, zoals het leuk inrichten van de diverse hoekjes. Ik krijg er maar niet genoeg van om alles weer opnieuw te schikken


En daar maak ik dan weer foto's van


Op dinsdagmorgen, vlak voordat we naar Eindhoven reden om de Lessons and Carols te zingen kregen we nog prachtige stoffen binnen en omdat middelste er na het zingen direct zou zijn moesten alle stoffen nog eerst de kasten in


dus hup, hup, hup.


Ladingen knoopjes hebben we binnen


En toen kwam er een mail van Francoise met de mededeling dat het nieuwe boek van haar en van Maaike binnen was en natuurlijk wil ik daar graag een paar van in het atelier hebben.
En dus reden we ook nog even snel langs Vught om een paar mooie exemplaren op te halen, gesigneerd en wel!


En dan kan het gebeuren dat je net thuis bent en dat middelste al gearriveerd is met de kinderen. Helaas is hun pappa er niet, dokters moeten nou eenmaal altijd werken als het feest is.
Maar, wij hebben gelijk onze pyama's aangedaan en opa en Laurens hebben een "heusch"kampvuur gemaakt, zoals Laurens altijd zegt.


Middelste en de kinderen hebben bij ons gelogeerd, en gisteren kwamen er nog meer kinderen. Maar ik had het goed geregeld en de taken strak verdeeld. Ik kon dus gewoon blijven zitten.

HEERLIJK WAT EEN GEWELDIGE DAG!!!


En het kan dan gebeuren dat we vandaag even op en neer gereden zijn om te dineren bij onze moeder in Groningen. Zusje en zwager waren er ook en nog meer familie.


Er was speciaal voor ons een aparte tafel gereserveerd en het diner was TOPEr willen veel borduursters op 12 januari bij mij thuis komen om ervaringen uit te wisselen over het project 

"Randje per week"

 en zij willen denk ik graag Simone van "Soed Idee" ontmoeten. Maar lieve mensen:
Ik zit vol, echt helemaal vol.
25 personen hebben zich aangemeld dus ik moet helaas stoppen met namen noteren, maar wie weet wat er na deze bijeenkomst voor mooie dingen gebeuren.

In ieder geval worden dit mijn kleuren, Curacao blauw en groen.
In de eerste plaats omdat ik het prachtige kleuren vind en in de 2e plaats omdat we er dit jaar niet heen gaan.


We blijven lekker thuis, genieten van het atelier dat morgen en overmorgen weer open is van 11.00 tot 17.00 uur, en

Er komen immers baby's in het voorjaar!

Dan moet je als opa en oma toch echt in de buurt zijn.

groetjes

Wietske

23 opmerkingen:

Sis Voorn zei

Ben dol op je borduurgarenkleurtjes !

Anoniem zei

Zit nog bij te komen van mijn ritje gisteren naar 'het wilde westen'(mocht meerijden in m'n eigen auto-lol)om daar met kinderen/kleinkinderen de verjaardag van schone zus te vieren.
Wat een energie heb jij toch!
En die kleurtjes zijn échte'Groningse kleuren van de provincievlag.Of heb je bij mij gekeken-iets andere tinten blauw en groen.
Gezellige avond en morgen loopt het vast weer storm bij jou!
groetjes,Truus uit Drenthe

Jeanneke zei

Geweldig mooie kleuren heb je uitgekozen voor RPW, Wietske!
Heb ik ook nog even over gedacht... blauw en groen..., maar ja, die kleuren heb ik al in mijn Illusie en de Seven Sisters, in lapjes weliswaar, gebruikt.
Eigenlijk heerlijk, om zo iedere keer nieuwe kleurtjes uit te kunnen kiezen.
Groetjes,

Jeanneke.

M Verheij zei

Wat zijn jullie weer druk bezig geweest en wat mooie kleuren klosjes garen.Kan je daar ook mee borduren,zonder te splitsen van het garen.
Maaike

Wietskes Quilts zei

Als je borduurt met 14 draads linnen kun je 1 enkele draad gebruiken, als je linnen grover is, is het handiger om met een dubbele draad te werken, maar het hoeft niet.
In ieder geval hoef je het garen dus niet te splijten.
groetjes
Wietske

Floor zei

Wat ben je druk geweest zeg! Bijna niet bij te houden.
Maar gelukkig heb je goede hulp en kan je goed delegeren.
Mooie kleuren ga je gebruiken voor het borduren.
En dan dat Mariabeeld..... prachtig is dat!

Annie Kingma.Bonnema zei

Druk druk, maar vele handen maken licht werk.
Ook organiseren is het halve werk zegt men, en dat is je wel toe vertrouwd.
Heerlijk je blogje weer van jou.om te lezen.
Wat leuk zoveel borduursters in jou kamers.
Groetnis Annie

marion zei

oooh wat een goed plan, scrapzakjes daar ben ik nu dol op............en ik verheug me op 2014, dat wordt een topjaar. Verkoop jij ook linnenband want ik ben nog niet geslaagd...........

Evelyne zei

Mooie stoffen heb je binnen gekregen.Leuk idee van Herman om scrapzakjes te maken.
De kleuren die je gekozen hebt voor het randjes zijn een mooie combinatie.
Ik ben benieuwd naar het resultaat.

lieve groetjes, Evelyne

Ria zei

Wat ben je toch een bezige bij. Bij ons is het net vrijdag en bij jou al maandag haha. Geeft niet een mens raakt gewoon de tel kwijt met die dagen. Leuke mandjes heeft je man gekocht. Een plezierige dag 'straks'.

Groetjes en tot later Ria V.

KijkDaarIs zei

Wat een bedrijvigheid!!..;0))
Heerlijk hé...dat gefrottel met al die mooie spulletjes....
Gezellige dag vandaag en wederom véél succes

quilting Jeannet zei

Wietske, wat ben je toch een bezige bij....enne....wanneer komt Herman zijn eerste quilt?

Anoniem zei

Wietske, net als Floor viel als eerste mijn oog op en mijn hart voor je prachtige Mariabeeld. Wat heerlijk om zo'n beeld nog te hebben... mogelijk een erfstuk??
Verder ben ik blij dat je weer "terug" bent; vind je blog altijd zo gezellig en vol energie. Prachtige lapjes laatje zien en je kleuren groen/blauw doen mijn "overgevoelige" kleurgevoel zo'n deugd!! daar ben ik echt dol op.
Groet, Rya, Rotterdam

Martine zei

Wat een bezigheden. Je boft maar met zo'n assistent.

Marjan zei

Jullie hebben het maar druk... Maar wat is het een geweldig atelier geworden, zo te lezen! Ik ga toch echt een keer de reis naar Den Bosch maken! Prachtige borduurkleurtjes heb je gekozen...

Lida zei

Druk maar gezellig en wat een mooie dingen heb je binnen gekregen! Groetjes
lida

Anoniem zei

Lieve Wietske, wat een energie heb je. En wat een geweldige DH. Ik ben zo blij dat er zoveel mensen enthousiast zijn en willen komen. Nog hele fijne dagen. Groetjes Wilma

Anoniem zei

Hoi Wietske,

Wat een mooie nieuwe stofjes heb je ingekocht! Ik kom zeker weer een keer kijken.

Groetjes,
Renée

Trudy zei

Wat een heerlijk blogje weer. En wat kan ik me goed voorstellen hoe leuk het is om met je eigen winkel "winkeltje" te kunnen spelen! We worden nooit écht volwassen toch?
Zo te lezen hebben jullie gezellige dagen achter de rug en nog véél meer mooie in het vooruitzicht! Ik wens je er véél genoegen mee.
Met de allerbeste wensen voor het komende jaar en een lieve groet,
Trudy

carina zei

Heb je tip op mijn blog voor babyideeetjes opgevolgd en super tip leuke dingen allemaal. Word je niet enorm druk met alles willen doen met zoveel verleidingen om je heen (buiten je man dan:)) pffff leuk stofjes, ik ga eens opperen om een bezoekje bij je af te spreken:):) goede jaarswisselinge

Sonja- Sezoentje zei

Wat een heerlijke blogpost, mooie zoals elk zijn eigen taak heeft. De jouwe vind ik het leukst, het maken van die heerlijke hoekjes waar ik van smul.
Haha, zo heb ik hier ook een taak: genieten!!!!
Liefs, Sonja

Anny zei

Jammer dat Den Bosch zo ver is. Wat een lieve ruitjes. En... je kunt je nu echt uitleven in gezellige hoekjes. Geniet er maar lekker van.

Judith zei

Goh ik zal het ook eens bij Frans proberen, "zo'n zin in het lappen van de ramen en het wassen van...." Maar ergens weet ik nu al dat hij MIJ vooral mijn gang laat gaan! Lief hoor dat Herman je zo helpt, bijspringt en inspringt, zlefs met leuke mandjes thuis komt. Nog even en hij schrijft als 'gast' een blog. Here Herman Talking (HHT)! Genieten jullie lekker van je avond, tot op je blog