zondag 25 oktober 2020

In Coronatijd.......

 Het is sowieso altijd druk op zaterdag in de winkel, maar in een tijd waarin je extra moet opletten om de winkel veilig open te kunnen hebben, ben je extra alert en denk je nog meer na.


En als er dan ook nog een workshop is de hele dag moet je van te voren  alles goed op een rijtje hebben.

Alle spullen van tevoren klaar leggen, zodat er minder gelopen hoeft te worden bijvoorbeeld. De afspraak is bij ons: zodra je zit mag het mondkapje af, De lesgevende houdt hem zoveel mogelijk de hele dag op. Nou is Anke het gewend want ze maakt op haar werk ook veel gebruik van mondmaskers, maar het is toch even iets lastiger.


"Quilt as you go". 

Je top doorquilten in gedeeltes zodat je niet een hele zware vracht op je schoot hebt bij het doorquilten.


Rond de middag zorgen wij voor de lunch, ik smeer broodjes naar keuze zodat we niet te dicht bij elkaar komen
Herman springt even bij als het nodig is. 


Sommigen eten in de keuken, anderen in het cursuslokaal.
Het gaat prima allemaal en tussendoor maken wij nog eens weer de tafels en de toiletten schoon, vullen we handdoekjes aan en letten we erop dat niemand de winkel in komt die "zomaar even komt kijken wat voor leuks we doen."Dat gaat nu niet.
 

Een top die gebracht wordt voor Marina om door te quilten


en een lieve vriendin die de malletjes van de strikjes graag wil kopen en zegt: "Doe alle stoffen er maar bij. Stuur het maar op, ik zie het wel komen".

Alle mallen zijn verkocht, en voor onze Belgische vriendinnen leggen we het apart. Ze doen aan meer projectjes mee en in de loop van de week sturen we alles in één keer op.

Vriendinnetje uit Friesland krijgt de malletjes cadeau. 

Alles schrijven we op en als de winkel dicht is hebben we nog een hoop te overleggen, en ons weekend begint pas echt als Herman de administratie heeft gedaan. 


De workshop ging prima. De deelnemers zijn tevreden naar huis gegaan en wij weten zeker dat we zelfs in Coronatijd een prima veilige plek kunnen bieden aan onze quilters.


Woensdag om 10 uur gaat de winkel weer open. Anke geeft in de middag les. Zaterdag is de workshop "Doeslief" van Mandy.

De titel van deze prachtige hartenquilt is als nooit tevoren van toepassing in deze roerige tijd.

groetjes

Wietske