zondag 1 september 2024

Betrekkelijke rust……

 Nog geen workshops en lessen de afgelopen week en dus keken wij nog maar eens kritisch door de winkel en veranderden nog het één en ander…..

Fijn om even de tijd te hebben om de puntje op de i te zetten. 

Overbodig papierwerk uit te zoeken en op te ruimen


En alhoewel we veel spullen hebben weggegeven aan blije mensen konden we toch nog 2 volle auto’s afvoeren naar de stort……

Nou hebben wij natuurlijk maar een klein autootje, maar toch….

Wij zijn blij en tevreden. Het nieuwe seizoen kan starten. We zijn er weer klaar voor en we hebben er ontzettend veel zin in.



Twee hele leuke bezienswaardigheden in onze stad die een bezoek waard zijn:
In het designmuseum is de tentoonstelling  nog steeds gaande over hoe wij in de jaren 70 onze vakantie vierden. Echt de moeite waard om er een bezoek te brengen.


En in de Sint Jan is het “Alziend oog” weer in oude glorie hersteld.  Een uniek herstelproject dat na een nachtelijke inbraak vernield was.
Sinds 150 jaar hing deze boven het altaar, maar werd in april van dit jaar vernield door vandalen en daarbij werd een kistje ontvreemd met bijzondere brieven die in 2022 bij het 800 jarig bestaan van de Sint Jan werden geschreven en bewaard. Helaas is dit kistje nooit teruggevonden. Het was de bedoeling dat het over 100 jaar geopend zou worden zodat de volgende generaties inzicht zouden krijgen hoe er geleefd werd in onze tijd.
Nu worden er nieuwe reacties gevraagd zodat er opnieuw een kistje gevuld kan worden met persoonlijke brieven.

Dit alziend oog is in de kooromgang in de kathedraal te bewonderen tot en met 15 september. Dan is het Monumentendag. 
Daarna wordt het oog teruggeplaatst naar de plek waar het hoort., bovenin en boven het altaar.
Mocht je het dus van dichtbij willen bekijken? Loop dan eens de Sint Jan in en bewonder het prachtige kunstwerk!


Maar terug naar de winkel. 

We zijn druk bezig met de voorbereiding van de komst van Sarah Fielke, en deel 2 van de “Big Woods” is gisteren gearriveerd.
Deze maand gaan we ons bezighouden met Percival de wijze uil. Het is een schuur-uil en hij is bibliothecaris die houdt van detectives, science fiction en van de latere werken van Charles Dickens. Hij blijft graag tot diep in de nacht op om te lezen. In dit blok draagt hij een grote bril.

Als extraatje geeft Sarah een patroontje erbij om de bibliotheektas te maken.

Ik ga er vandaag direct aan beginnen, het moeilijkste deel 1 is klaar


En ik heb het in de winkel gehangen. Woensdag is er weer een Bee en ik verwacht een aantal deelnemers die de nodige info komen ophalen en misschien graag wat uitleg willen.


We hebben rollen stof binnen gekregen die ook gebruikt zijn als achterkant van de quilt zoals Sarah hem gemaakt heeft.
Dubbelbreed is het en een aantal deelnemers heeft al gereserveerd voor als de quilt klaar is.



We zijn er woensdag weer om 10 uur en er is een Bee. De eerste in ons nieuwe cursuslokaal. Vrijdag en zaterdag zijn we ook op de gewone tijden open. De beginnerslessen starten vrijdag weer onder leiding van Patricia en we starten met een dubbele groep.

We zijn ontzettend blij dat we weer aan zoveel nieuwe quilters deze fijne lessen kunnen aanbieden.

Groetjes

Wietske