zondag 17 maart 2024

Heerlijk…… zondagmorgen

Rust in huis. ……

Herman is al weer vertrokken naar de Sint Jan om te zingen en dus even tijd om terug te bladeren in de foto’s van de afgelopen week.

Iedere dinsdag halen we nog steeds met zoveel plezier de meisjes op van school. Vaste prik, Eva komt altijd mee en wat is het leuk om deze drie meiden een paar uurtjes om ons heen te hebben.

Herman doet een letterspel met Suze aan de grote tafel. Ze begint woordjes te maken en herkent de letters prima. Over een paar weekjes wordt ze vijf en we genieten van haar duidelijke aanwezigheid. Een spring in het veld met een zeer duidelijke mening en gezellige verhalen over Bob, haar grote vriend in de klas.


De grote meiden zijn nu tieners en nog altijd vriendinnen. Ze zien kans om binnen 5 minuten het hele atelier op z’n kop te zetten. Ik had tempex eieren gekocht met een soort sitspapier waarmee het ei beplakt kan worden en met speciale lijm.


Ze gingen beiden met een mooi resultaat naar huis, en och de rommel was ook zo weer opgeruimd.


De komende week wordt het weer spannend voor de grote jongens op school.
De volgende toetsweek is in aantocht en er wordt hard gestudeerd. Gelukkig hebben ze in het weekend voldoende beweging om zich af te reageren


En krijgt Koen de onverdeelde aandacht van zijn moeder. Soms is het best lastig als je nog maar 8 jaar bent en er zoveel lange benen en zoveel lawaai is in huis. Vrienden zijn er altijd wel………


Terwijl het derde deel van “Stop Thief” van Sarah Fielke  op de computer binnenkomt

 
Ben ik nog steeds bezig met deel 1 en deel 2


 een hoop werk maar het is leuk om te doen


Al was ik wel even klaar met het gestoei met de kartonnetjes
En dus koos ik mijn eigen methode


Drukke tijden met ons koor. Afgelopen woensdag zijn we alvast gestart met de repetities voor de MariaVesper die we in mei gaan zingen in de Sint Jan op Moederdag. De dag waarop ook de Maria optocht gelopen wordt en wij aansluitend de Vesper mogen verzorgen.


Donderdag een extra repetitie voor de concerten van komend weekend. Drie koren en een orkest. Eén concert in Den Bosch en één in Nijmegen.

Gisteren de tweede les “ Kawandi quilten” gegeven door Mandy. Een volle kamer met zeer geïnteresseerde deelnemers. Het was ontzettend gezellig.


Met hele leuke resultaten


Mooie kleurtjes


En met een derde grote tafel in de voorkamer hoeven we niet meer op zoek te gaan naar meer ruimte.


De techniek Kawandi is gewoon heel erg leuk om te doen.


Het patroon voor het tasje is meegegaan naar huis zodat het thuis afgemaakt kan worden.


De Passietijd is begonnen en dus staat voor ons de Mattheus Passion weer op de agenda om te gaan luisteren. Komende dinsdag halen we geen meisjes uit school want het concert begint al om 7 uur.


Woensdag zijn we er weer met de Bee. Vanaf 10 uur ben je welkom om te komen handwerken.
Vrijdagmorgen zijn we open en geeft Patricia les en vanaf half 1 zijn we gesloten. Zaterdag zijn we gewoon de hele dag open.

Groetjes

Wietske