zaterdag 6 augustus 2022

Passen en meten....... en nieuwtjes voor het najaar

 

18 dames op een dakterras koffie laten drinken en lunchen. Tel daarbij Patricia, Herman en een loslopende partner die gezellig meekomt en ikzelf en we zijn met 22 man.

Een hele uitdaging maar we hebben er lol in om het voor elkaar te krijgen. Een beslist positieve bijdrage hieraan krijg ik van de deelnemers uit de app-groep van de Challenge. Zij zien, met heel wat andere belangstellenden, de meerwaarde van een blokkenboek en hebben al dagen voorpret met de nodige humor die over en weer vliegt.


Wij hebben vandaag de generale repetitie en we slagen erin om voor iedereen een prima plek te garanderen.
Het weer belooft alle goeds, de boodschappen zijn in huis, de chinees is besteld voor morgenavond

en dus 


kan ik nu rustig achterover leunen om een blok met maar liefst 77 onderdeeltjes in elkaar te zetten. Ongeveer 3 dagen ben ik er al mee bezig met de nodige tussenpozen uiteraard


Maar dan is hij ook klaar en heb ik tijd om een blogje te schrijven terwijl Herman beneden het nodige in orde maakt voor morgen. Beneden de naai- en lockmachine's en boven zal er gepatcht worden onder leiding van Patricia. Ik zorg ervoor dat iedereen het nodige lekkers en eten naar binnen krijgt en Herman waakt over de machine's beneden.

Een prima verdeling denk ik......


We zijn dan wel een week vrij geweest, maar je gedachten zijn altijd bij de winkel en heel veel zaken gaan gewoon door,

waaronder

 een mail van Lynette Anderson waarin ze aangeeft dat ze vanaf september met een mysterie gaat starten.

George & the Donkey


En omdat wij het leuker vinden om er een Bom van te maken laten wij vanaf september de patronen binnenkomen en beginnen wij er in januari mee. Uiteraard op de voor ons welbekende manier met de stoffen voor die maand, een duidelijke beschrijving in het Nederlands en een stofkaart. 


Alle details van dit leuke project, dat 7 maanden duurt, vind je onder de tab projecten. Je kunt je al aanmelden, we noteren je naam en we houden je op de hoogte.


Het quiltje wordt ongeveer 91 bij 91 centimeter dus het blijft behapbaar.


Nog een superleuk nieuwtje: Het kerstquiltje van Mandy gaan we afmaken in december. Het kwam er maar niet van de afgelopen 2 jaar. Corona was de grootste boosdoener waardoor ons programma steeds maar weer verstoord werd. Ieder jaar een rand erbij was de bedoeling en dit jaar hopen we het project af te ronden.

Op 14 december lassen we een speciale Bee in en komt Mandy met de laatste 2 randen naar de winkel toe.
Meld je aan als je al eerder mee deed zodat wij kunnen beslissen of een ochtend voldoende is of dat de middag er bij moet.


En dan nog de welbekende cursussen die bij ons gegeven worden. We mogen ons verheugen in een groot aantal deelnemers voor de beginnerscursus en daarom hebben we in overleg met Patricia besloten om de groep te splitsen. De datum blijft hetzelfde maar er komt een ochtend- en een middag groep. Patricia zal beide groepen les geven. 

Alle bijzonderheden vind je onder "cursussen"


Op verzoek hebben we de applicatiecursus iets naar achteren verplaatst omdat een enkele deelnemer aangaf dat ze nog met vakantie is. We beginnen daarom, in overleg met Anke, in oktober en ook die data staan vermeld onder "cursussen" Je kunt je nog aanmelden, we hebben nog een paar plekken vrij.

In november komt Françoise weer met de cursus "Quilten op de naaimachine" en ook daarvoor kun je je nog aanmelden.

Onze kleindochters weten inmiddels het verschil tussen een quilt en een kilt. Ze genieten van het Schotse leven in een B&B met zoals ik op de foto's zie, alleen maar geblokte lakens en dekbedovertrekken .......


Fijne avond nog en maandag of dinsdag een verslagje

groetjes

Wietske