woensdag 16 december 2020

Weer herpakken.....

 

Nee, blij worden we hier niet van. 

En natuurlijk is het het allerbelangrijkst dat er in ons gezin bij geen van allen corona heerst, maar de boodschap van Rutte kwam hard binnen.

Ik ben een gezelligheidsmens en het ontmoeten van quilters in de winkel is voor mij één van de belangrijkste aspecten van het hebben van onze winkel.

Volle tafels, volle workshops en Bee's, lessen en gezelligheid, daar doe ik het voor. Precies een jaar geleden hadden we de overvolle workshop van Mandy met een heerlijke kerstige lunch


en gingen er tevreden mensen naar huis. Sarah Fielke, Susan Smith, de eindejaarworkshop aan de overkant in de kerstvakantie......
We hadden nooit gedacht dat het nu zo stil en leeg zou zijn.

Herman houdt er de moed in. 

Oké schat, als boven niet naar beneden gaat, haal ik beneden wel naar boven, en hoewel we de kamers al rijkelijk versierd hebben


kan er best nog een slinger en een engel bij.


Ook onze kinderen zijn even helemaal beduusd. 

We zouden de kinderen toch niet meer thuis houden? Koen ziet er nog wel de lol van in, hij vermaakt zich wel, maar de grote jongens worden er niet blij van. Valentijn, te groot voor de opvang, maar te klein om alleen met Laurens thuis te zijn, gaat met tegenzin naar de opvang want in de beide ziekenhuizen moet hard gewerkt worden door de ouders en Laurens ziet zijn toetsweek al weer in rook opgaan.

En dan Suze en Isabel met een papa die verplicht de weg op moet. Hoe zal het gaan als je zelf moet werken, een 7 jarige aan de lessen moet zetten en een dreumes van anderhalf moet vermaken?

In Gouda hadden ze een poos geleden een huisje gehuurd op de Veluwe dus zij kunnen zaterdag vertrekken.


Het koor in de Sint Jan gaf afgelopen weekend nog een prachtig kerstconcert. In 2 groepen, met mondkapjes tijdens het lopen en 30 mensen in die enorme kathedraal. Of ze stoppen? Vandaag wordt de knoop doorgehakt.


De kerststal is gisteren gesloten. 

Zaterdag net geopend door de commissaris van de koning, alles corona-proof na maanden werk .......
Je kon er alleen maar in op afspraak, alles extra breed opgesteld.


Wij graven ons maar in. 

Als je informatie wilt of iets nodig hebt? Mail ons en we helpen je op afstand.


Of we kinderen gaan zien met de kerst? Ik heb geen idee, we wachten het maar rustig af. We hebben in ieder geval afgesproken om op 1e kerstdag een wedstrijd te houden met de kinderen vanuit onze gezinnen wie het mooiste dessert maakt.

Uiteraard doen wij mee maar ik heb Isabel gevraagd of ze ons meehelpt......


Dank je wel Inge voor je leuke foto. We moeten er maar de humor van inzien.

Ik probeer de komende tijd toch blogjes te maken, hopelijk valt er nog genoeg te beleven. In ieder geval heb ik mooie foto's gekregen van deelnemers die via onze winkel aan diverse projecten meedoen.

En als we ons nou allemaal gewoon aan de regels houden kunnen we hopelijk in januari weer (zij het beperkt) open


Fijne dag allemaal

groetjes

Wietske