dinsdag 24 november 2020

Er op uit, maar toch ook weer niet.....

 We wisten niet dat het zo makkelijk is. Beleven vanuit je warme kamer, desnoods met een handwerkje onder handbereik.

Een livestream op je computer.

Afgelopen zaterdag de jaarlijkse herdenking op natuurbegraafplaats Heidepol. Ieder jaar een prachtig integer gebeuren waarbij iedereen wordt uitgenodigd en er op ieder graf een kaars geplaatst kan worden.

Zo niet dit jaar, maar de livestream maakt veel goed.


Zang en gedichten


Het noemen van de namen van de overledenen.


En het aansteken van de kaarsen


Wij waren al eerder in Arnhem geweest en hadden bloemen gebracht bij Daniël op een prachtige zonnige dag. 


Een livestream met de Sint Jan. 

Het koor zingt er iedere zondag in afgeslankte vorm en sinds Herman voorzitter is geworden is hij nauw betrokken bij bijzondere gebeurtenissen zoals jubilea van koorleden en organist


en het behalen van een diploma bij het kinderkoor in de middag.


Eigenlijk zou dit feest aan het einde van het schooljaar gevierd worden, en in hun optimisme verwachtte het bestuur dat Corona wellicht weg zou zijn in november, maar dat is helaas niet zo.
En dus mochten de ouders van de jonge kinderen in de kerk komen en bleven de andere vaders en moeders thuis, en keken en luisterden mee.

De Schola in deze kathedraal mag zich nog steeds verheugen in een kinderkoor dat opgeleid wordt op de koorschool. Er zijn nog maar weinig koorscholen in Nederland.


Ik blijf heerlijk in de warmte en begin aan mijn engelen. Alleen de voorbereiding kost al een aardige tijd, er zitten kleine stukjes bij.


En ook dan is het natuurlijk leuk om via de app groep aan je vriendinnen te vragen om een foto te sturen van hun rijtjes met kerstfiguurtjes.

Els stuurt die van haar


En Anke is ook helemaal "bij". 

We wachten op de volgende rijen. Over een week of 2 sturen we de patroontjes  naar  de Beegangers waarmee we eigenlijk kerst hadden willen vieren.
Gelukkig is er digitaal ook veel mogelijk, maar het was natuurlijk leuker geweest om bijelkaar te komen.....


Mijn eerste engel is klaar, alleen het hartje moet er nog op.
Straks weer verder.


Morgen om 10 uur gaan we weer open. 

Vrijdag en zaterdag ook, en dan is er de hele dag les met Françoise: quilten op de naaimachine. Omdat het groepje klein is gaat deze les gewoon door.

Fijne dag

groetjes

Wietske