Pagina's

zondag 21 juli 2024

Genoeg te doen de afgelopen tijd…….

 We zaten niet stil de afgelopen weken.

De start van 3 nieuwe projecten vroeg om veel organisatie en een hoop denkwerk. Maar we houden er van. Het houdt ons bezig en scherp en we genieten enorm van de samenwerking, ook met onze kinderen in de studio.

Ons leuke kerst-projectje in 5 delen ging van start



Met een zeer enthousiaste quiltster die al snel het eerste resultaat liet zien. De cirkel lijkt niet helemaal rond maar dat is hij wel. Het begin is gemaakt.


“Round the garden” van Wendy Williams. Niet gedacht dat het zo’n succes zou zijn omdat we dit project een aantal jaren geleden ook al een paar keer deden.


Met de belofte dat Herman de grote cirkel tekent kwamen er zoveel aanmeldingen dat de patronen in een paar dagen op waren.

Maar niet getreurd, er zijn nieuwe onderweg dus je kunt weer bestellen. Ook de wolletjes en het garen van Sue Spargo zijn in voldoende mate op voorraad.
En ook hier een zeer actieve deelnemer die direct begonnen is en in de appgroep zal wel weer het een en ander gedeeld worden.

25 september is er een eerste bijeenkomst in de vorm van een Bee. 

Iedereen die zin heeft om te komen, of om advies te vragen over dit leuke project is dan vanaf 10.00 uur tot een uur of 1 welkom.

Onder de tab projecten lees je alle details.


Het heeft wat voeten in de aarde maar nu is alles bedacht hoe we dit project “ Big Woods” van Sarah Fielke kunnen aanbieden aan de deelnemers.

We hadden er niet op gerekend dat de pakketten in plastic tassen in z’n geheel binnen zouden komen en dat vroeg enig denk-en overleg werk.

Maar ook daar zijn we uitgekomen en komende woensdag is de eerste officiële uitgifte dag.
Sarah begint met haar lessen op de computer op 1 augustus dus het duurt niet lang meer.
En dit is het eerste deel dus we weten hoe het begin zal zijn.

Natuurlijk heeft Sarah de quilt bij zich als ze komt in oktober……..


Prachtige nieuwe stoffen kwamen er binnen en omdat er nu al weer af en toe gevraagd wordt naar kerststoffen hebben we even moeten puzzelen met de ruimte.


Maar het is weer gelukt. Prachtige stoffen van Edyta Sitar.


En als dan ook de prachtige stoffen van Petite Meadows en William Morris binnen komen


Is het een feest om ze snijden en om er mooie plekjes voor te vinden.


Laat ons weten als je belangstelling hebt via de mail en we sturen het naar je toe.


En dan ons heerlijke weekend vorige week. Een kind dat een paar maanden geleden voorstelt om samen een weekend weg te gaan 


En als ik dan zeg dat alle kleinkinderen ook mee mogen krijg ik het besliste antwoord dat zij allemaal even thuis blijven met een vader of een moeder.


En eerlijk is eerlijk, het was een F*A*N*T*A*S*T*I*S*C*H* weekend. Op de Veluwe in een prachtig kasteel en in de bijgebouwen de hotelkamers


Fietsen op de hoge Veluwe en zat mijn kind vroeger bij mij achterop…… Nu mocht ik bij haar achterop


Wat hebben we een plezier gehad en heerlijke herinneringen opgehaald.
En natuurlijk mijn dringende vraag: “ Jongens, was ik streng?”

Haha nee hoor helemaal niet……


Kijk ons daar nou eens zitten samen. Zo ontzettend gelukkig met elkaar en met onze kinderen. 
Allemaal hard werkende mensen en prachtige kleinkinderen. Allemaal zijn ze over naar de volgende klas. Laurens z’n eerste rijlessen en komend jaar examen doen op 6 VWO. Valentijn al weer naar 3 VWO, Fedde gaat nu ook naar de Middelbare, Pepijn en Isabel naar groep 7, Koen naar groep 6 en onze kleine hekkensluiter Suze naar groep 2.


De kinderen waren erg actief dit weekend maar ik had gelukkig een handwerkje bij me en het terrasje bij de hotelkamer was heerlijk om te zitten.



Spelletjes dat deden we ook. Net als vroeger. Rummikub en M&M’s in een houten bak. Ik had het stiekem meegenomen en we hadden er een hoop lol om.


Broer en zus, eensgezind op pad. Gewoon een mooie foto.



En als we dan op de terugweg bij toeval langs Heidepol rijden leggen we uiteraard een mooi geplukt boeket bij Daniël neer.
Het moest zo zijn…….


Komende zondag vertrekken we naar Engeland voor een weekje, en als we terugkomen is het al gauw de 10e augustus en verwelkomen we de deelnemers voor de Summerschool.
Mandy heeft leuke dingen voorbereid waarbij het Kawandi quilten aan de orde komt.

Een prachtige tas heeft ze gemaakt 


En een hoes voor de lichtbak. In de appgroep wordt druk overlegd wie wat wil en extra patronen kunnen worden bijgekocht.

Nu maar hopen op mooi zomerweer, maar we zijn overal op voorbereid.


Zoals gezegd, zondag vertrekken we naar Rochester en we gaan zingen in de kathedraal.
We hebben 1 vrije dag en die gaan we benutten om het kasteel waar Dowton Abby is opgenomen te bezoeken.
Ook dit stond al een poos op onze Bucket list.


Mijn handwerkje gaat mee. Le Jardin imaginaire. Na veel veranderen en oefenen heb ik er eindelijk mijn draai in gevonden en heb ik er veel plezier in. Het gezoek en gefriemel met stofjes is een heerlijke klus.


Komende woensdag en vrijdag zijn we nog open. Woensdag is er gelegenheid om het pakket stoffen op de komen  halen voor “Big Woods” 

Vrijdag komt deel 10 uit van de Angels Story.

Zaterdag zijn we al gesloten en pakken we onze koffer in. Zingen doen we in het zwart dus we hebben extra bagage bij ons. Gelukkig gaan we met de auto, dat scheelt een hoop denkwerk.

Fijne tijd nog en tot gauw

Groetjes

Wietske