dinsdag 2 september 2014

Ook weer zo leuk


Ieder jaar organiseert Marleen Jonkers (klik) een Open Huis op de eerste zondag van september. Mijn aller-allereerste lessen heb ik van haar gehad op een moment dat ik behoorlijk doelloos tegen de muren van ons huis zat aan te kijken.

Ik leerde haar kennen als een goeie leermeester die met veel geduld kan uitleggen, maar waar het ook nog erg gezellig is.
Iemand met liefde en passie voor het quiltgebeuren……..

Ze heeft een prachtig computersysteem waarop je je kunt aanmelden als je lessen bij haar wilt volgen, maar ook zonder het volgen daarvan ben je altijd welkom met een handwerkje.

Komende zondag, 7 september van 11.00 tot 17.00 uur, is het weer zo ver, en stelt ze haar huis en haar tuin weer open voor iedereen die geïnteresseerd is in mooie quilts.

En dat zijn er nogal wat want de meeste leerlingen van haar leveren de prachtigste werkstukken in. Zowel de tuin als haar hele huis hangt vol.

Dagen van te voren zijn ze er al mee bezig om van deze dag een professionele tentoonstellings- en ontmoetingsdag te maken, waar het vooral ook altijd erg gezellig is.

Haar leerlingen komen in grote getale maar de laatste jaren komen er ook steeds meer mensen van "buitenaf."


Marleen krijgt altijd hulp van haar man en volwassen kinderen zodat de catering op rolletjes loopt


Elk jaar organiseert ze de reis naar Birmingham en ieder jaar hangen er quilts van haar!!!!


Vorig jaar ben ik mee geweest en wat was het leuk en wat hebben we een hoop plezier gehad.


En het is tijdens haar open huis eigenlijk altijd mooi weer!!!!



Dit keer heeft Marleen mij gevraagd om met onze winkel naar Helmond te komen zodat de liefhebbers in de gelegenheid gesteld worden om lapjes te kopen.

Ook bij Marleen zullen we in de eetkamer/ het atelier  te vinden zijn, dus dat voelt goed. We zijn gewend om in een kleine ruimte te staan……..

Wij nemen in ieder geval de geborduurde Dear Jane mee, en verder pakketjes, garen en natuurlijk  bakken  met stofjes.

Marleen, veel succes en veel plezier met de voorbereidingen en we zien je zondag.

groetjes

Wietske