zondag 4 mei 2014

Gewoon "Mei"

Maar zo gewoon vind ik deze maand niet hoor. We denken aan heel veel bijzonderheden  en de 4e mei vind ik altijd wel erg indrukwekkend.

Gisteren zijn we voor het eerst in lange tijd weer eens de drukte van de stad ingelopen. We hadden er de laaste tijd geen behoefte aan en geen tijd voor, deden alleen de noodzakelijke boodschappen, maar nu was er een mooie Bachcantate en daar houden wij van.

Speciaal opgedragen aan en voorgedragen door iemand uit het bestuur van Kamp Vught en ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.


Het was weer ouderwets genieten om hier te zijn


En om  weer eens in ons geliefde eetstraatje te zijn, waar het zo verschrikkelijk druk was.
Daar houden we dan op z'n tijd ook wel van.


En dicht bij huis geniet je van het donker worden en de rust.


Meimaand- Maria maand.

Een heel belangrijk jaarlijks terugkerend evenement voor veel gelovigen. Van heinde en verre komen ze naar de Sint Jan om een kaarsje te branden. Ik heb me eens laten vertellen dat er ieder weekend gemiddeld zo'n 6000 bezoekers in de kerk komen.
Lange wandeltochten worden georganiseerd en er zijn per zondag zo'n 3 a 4 diensten in een bomvolle kerk.


En iedere zondag, gedurende de hele maand rond de klok van 6 uur komt het gilde, dat meedoet aan de dienst door onze eeuwenoude straat.
Wij waren dus ook al weer vroeg wakker vanmorgen.

Hoogtepunt zal zijn de Maria optocht op 11 mei aanstaande. Ook als je er "niets" mee hebt, een prachtig gezicht.


Aan de bandensporen te zien op de weg is de sloop beneden in volle gang, de afgelopen dagen is de betonnen vloer er voor een groot gedeelte uit gehaald.

Meimaand:

Deze maand zouden er 2 kleinkinderen geboren worden, maar het liep allemaal anders.
10 weken is Isabel vandaag en ze doet het ontzettend goed. Wie weet, komt ze deze week naar huis want de afgelopen dagen is ze volledig van de monitor gehaald en drinkt ze haar flessen behoorlijk goed leeg.

De verpleging is nu druk doende om de nachtvoeding er af te halen. Tja en daar boffen de jonge  ouders dan weer mee……..

Maar we moeten geduld hebben, er is nog geen dag gepland.

Overigens gaat de zwangerschap van schoondochter, die in augustus uitgeteld is, zeer voorspoedig.
De 20 weken echo is geweest en we weten het geslacht.
Maar jullie begrijpen het al, ik deel het (nog) niet met jullie………..

Aan mijn borduurrandjes ben ik nog niet toegekomen, in de eerste plaatst trekt Jane ontzettend aan mij, en heb ik de afgelopen 3 dagen een verdienstelijk aantal blokken gemaakt. Ik durf het rustig te zeggen: sommigen moet ik echt over doen omdat ik bij het in elkaar zetten ontdek dat er tussen links en rechts wel degelijk verschil zit……..

Helaas!!!!


Maar anderen zijn weer heel makkelijk



En deze was in een keer goed.


En het borduurwerk komt wel, de komende dagen zal ik toch veel in het ziekenhuis zijn want schoonzoon gaat weer volledig aan het werk en dan zijn de dagen voor jongste wel erg lang.
Ik begreep dat Isabel dinsdag weer in bad gaat, en daar wil ik nu toch echt wel bij zijn.

Morgenvroeg schrijf ik geen blogje, we vertrekken al vroeg naar onze leverancier omdat er heel veel spullen (bijna) op zijn.

Helaas houden leveranciers over het algemeen geen rekening met mannen die (graag) mee willen beslissen en die ook nog een volledige baan hebben. We kunnen er in principe alleen maar op maandag terecht en dus neemt Herman morgenvroeg vrij en rijden we er op tijd heen.

Fijn weekend verder en geniet van de vrijheid!!!!!

groetjes

Wietske