dinsdag 22 april 2014

Rondom Pasen


Ons paasweekend begon zaterdagmorgen al heel erg vroeg want we werden al om kwart over 8 verwacht  in Maastricht voor het afzwemmen van Laurens.
Erg vroeg, zeker omdat we vrijdagavond best nog even werk hadden om alles van de Dear Jane dag op te ruimen.
Maar we hadden het allemaal niet willen missen, en dus zaten we al voor 7 uur in de auto met een cadeau in de tas.
We moesten ook wel een beetje Laurens' pappa vervangen, die was er helaas niet dit weekend omdat hij druk was met de gewonden van de Amstel Gold Race.
Leg mij nou nog eens een keer uit dat sporten gezond is. Schoonzoon kwam het afgelopen weekend niet aan rust toe, zoveel gewonden werden er binnengebracht.


Kijk hem nou, ons dappere kind. Doodmoe was hij. Ik vind wel dat de kinderen al veel moeten kunnen hoor bij diploma A. Tjonge jonge dat was vroeger wel anders.

Even heen en weer zwemmen, watertrappelen en dan had je het wel zo ongeveer gehad.



Maar hij slaagde glansrijk en ontving zijn diploma en medaille met grote trots


En het cadeau? Ach, het kwam precies van pas.
Ik geloof niet dat Diploma B nog gehaald gaat worden want nu staat voetbal hoog op zijn wensenlijst. Laurens is niet zo van het zwemmen…….


Zaterdagnacht kwam hij samen met Valentijn en zijn moeder bij ons logeren vanwege 1e Paasdag. Dan zouden alle kinderen thuis komen om elkaar weer te ontmoeten en om op bezoek te gaan bij Isabel.
En, omdat Laurens nou zijn zwemdiploma heeft mag hij zelf op zondagmorgen de grote klok van opa opwinden.

Een hele klus!!!!!


Het was echt paasweer, dus we konden buiten zitten


We hebben met elkaar afscheid genomen van het grote veilinghuis waar wij bovenop wonen want volgende week beginnen de sloopwerkzaamheden


Alles gaat weg, een enorm stuk grond ligt straks klaar voor de gymzaal en de quiltwinkel


Ik was behoorlijk verbaasd dat Valentijn van bijna 3 jaar alles weet van de I-pad, you tube, spannende spelletjes, maar hij wist niet wat een veter was.
"Oma, wat zit daar boven op je voet?"
Een gedenkwaardig moment in deze wereld vol met klittenband


Fedde was vooral geïnteresseerd in eieren verven. Ik begreep gisteren van oudste dat dit wel het meeste indruk gemaakt heeft op hem.


Voordat we met z'n allen zondagmiddag naar het ziekenhuis vertrokken, zijn we nog even naar het huis van jongste gereden om de gordijnen op te hangen op het kamertje van Isabel.


Om daarna in optocht naar het ziekenhuis te gaan en om 2 bij 2 bij onze grote meid te gaan kijken, die sinds gisteren ook van de zuurstof af is.


Laurens mocht haar voor het eerst zien, en hij vond haar erg klein.
Wij denken daar iets genuanceerder over………

Nu moet ze nog goed leren drinken, ze combineert momenteel de sonde en de fles, omdat zuigen nog steeds heel vermoeiend is.
Maar het is nu nog een kwestie van tijd..

22 mei was jongste eigenlijk uitgeteld. Dit weekend was Isabel 8 weken.


Gistermorgen maar weer vroeg uit bed om onze moeder in Groningen te bezoeken. Het was er niet van gekomen toen ze in maart 89 werd.

Mams was moe, dus we zijn niet heel erg lang gebleven. Ze had de afgelopen dagen al meer kinderen op bezoek gehad, en dat is erg vermoeiend.


Een mooi moment om dit weekend af te sluiten bij Daniël en om daar veldbloemen neer te leggen die we nu in overvloed konden plukken
De natuur begint uit zijn voegen te barsten en dat was goed te zien.


Een gedenkwaardig weekend waarin we alles hebben gedaan wat we wilden doen en wat nodig was!!!
Moe?
Nou ja best wel eigenlijk, maar dat gaat wel weer over.


Stilzitten is nou eenmaal niet zo ons ding, zelfs de autorit naar Groningen is nuttig besteed en het opbergmapje is goedgekeurd.
Morgen zal ik jullie de foto's laten zien van alle blokken die al klaar zijn, en van de randjes die inmiddels ook geborduurd zijn.

Fijne dag

groetjes

Wietske