woensdag 30 oktober 2013

Herkenbaar?

Mijn Sweet Hearts hadden gisteren gewonnen, daar wilde ik mij de hele dag mee bezig houden. Dus in de loop van de middag leuke foto's gemaakt van de resultaten om die vandaag aan jullie te laten zien.

Krijg ik toch een leuke mail binnen van een goeie kennis, Wim.
Moet je nagaan, een man, geen quiltster, en hij leest mijn blog en reageert ook nog op het onderwerp:

BESLUITELOOS

Hoe leuk en verrassend kan het toch zijn.

Lees onderstaand en je zult je erin herkennen:

Onlangs werd bij mij E.V.V.O vastgesteld. Dit betekent letterlijk:
Efficiëntie Verlies Vanwege Ouder worden

Bijvoorbeeld:

Ik wil mijn auto gaan wassen en ga naar de garage



 maar zie onderweg dat er nog post op de keukentafel ligt, dus eerst die maar bekijken, het kan immers belangrijk zijn. Ik leg dus de autosleutels op de keukentafel, haal de rekeningen uit de brievenbus


en gooi het reclamedrukwerk in de prullenmand, maar ontdek dat die propvol is. Dus leg ik de rekeningen op tafel om dan eerst, voor ik het vergeet, de prullenmand leeg te maken.


Maar de papiercontainer staat naast de brievenbus en omdat ik toch die kant op moet, kan ik misschien beter eerst de rekeningen bekijken en de overschrijvingen regelen.

Ik neem mijn boekje met overschrijvingen en stel vast dat er geen overschrijvingsformulieren meer inzitten. Het andere boekje ligt in mijn bureau en daar vind ik naast de het keyboard van de computer een halfvol blikje cola


Ik laat de overschrijvingen liggen, want eerst moet ik toch die cola opdrinken voordat het per ongeluk op het toetsenbord valt. Maar de cola is lauw geworden, dat is niet lekker, dus eerst in de koelkast zetten om af te koelen.

Terwijl ik naar de keuken loop zie ik dat de bloemen in de vaas dringend water nodig hebben


Ik zet de cola op het aanrecht, waar ik bij toeval mijn leesbril vind die ik sinds gistermiddag kwijt was


Het beste is dat ik eerst de bloemen water geef, voordat ik mijn bril terugleg op mijn bureau. Ik leg mijn bril terug op het aanrecht, vul een kan met water en daar zie ik de afstandsbediening van de TV liggen


Iemand heeft die op de keukentafel laten liggen. Ik denk: als we vanavond TV willen kijken, zullen we de afstandsbediening weer overal gaan zoeken en weet niemand nog dat die hier in de keuken ligt.
Dus de afstandsbediening op de salontafel leggen, maar  nu eerst de bloemen water geven.

Ik geef de bloemen water maar stoot tegen de deur en mors een grote plas water op de vloer. Ik leg de afstandsbediening terug op de keukentafel, haal een dweil en dweil de plas op voordat ik natte voeten krijg


Da ga ik terug naar de hal en probeer me te herinneren waar ik nou eigenlijk mee bezig was.

En 's avonds:
Is mijn auto niet gewassen, zijn de rekeningen niet betaald, staat er lauwe cola op het aanrecht, hebben de bloemen te weinig water gehad, is de prullenmand niet geleegd, is mijn boekje met overschrijvingen weg, weet ik niet waar mijn leesbril is, en kan ik mijn autosleutels nergens vinden.

En terwijl ik moet vaststellen dat ik vandaag niets heb gedaan ben ik bekaf.
Ik heb een serieus probleem en moet hulp gaan zoeken maar eerst moet mijn mailbox leeg.

OUDER WORDEN IS ONVERMIJDELIJK, WIJSHEID IS EEN OPTIE, MAAR LACHEN OM JEZELF EEN THERAPIE

Ik wens jullie een hele prettige dag toe, met dank aan Wim (gelukkig ook al op leeftijd, hij is dus ervaringsdeskundige) voor de tekst (de plaatjes heb ik er zelf bij gezocht om het voor jullie wat gezelliger te maken), en echt beloofd:

Morgen foto's van mijn vorderingen

groetjes
Wietske