dinsdag 13 augustus 2013

Gelukkig we hebben nog een 2e dag om te genieten


Na een zeer verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt vertrokken we zaterdagmorgen op tijd weer terug naar de Tentoonstelling om te genieten van al het moois dat er was.

Cissy en ik waren nog niet bij de winkeltjes langs geweest, dus daar zijn we eerst langs gelopen. We verwachtten in de middag veel drukte en dan is het handiger om dat eerst te doen.

Helaas heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte over in je koffer, maar ik was ook eigenlijk niet van plan om heel veel te kopen.

kantjes, bandjes en knoopjes
en een paar stofjes
bij De Haan en Wagemakers
Ja, ja ik mocht Nederlands pinnen

En toen begon weer 

HET GROTE GENIETEN.

1 hele grote quilt

zowel gepatcht als geappliceerd


het geheel

met detail


Dit was een bijzondere quilt. Hij was helemaal doorgequilt met geschreven tekst. Nog lang daarna hebben we het er over gehad of het nou een man of een vrouw was.......

we weten het nog steeds niet


Onderstaande paneeltjes waren inzendingen uit een aantal landen, georganiseerd door het Quiltersgilde,  waarbij ieder land een eigen kleur had. De mooisten heb ik er uitgezocht. Ook Nederland had meegedaan met de kleur (hoe kan het ook anders) oranje.

Helaas waren de Nederlandse inzendingen van niet zo heel goeie kwaliteit






Grapje: Heeft dit iets met quilten te maken? Ik heb geen idee maar het zag er zo leuk uit. Overigens is de ondergrond wel volledig doorgequild.


En dan als laatste:
Mijn favoriet. En ja ik weet het wel, op quiltgebied niet echt hoogstaand, maar ik ben nou eenmaal gek op bandjes, kantjes, knoopjes enz.
Ik laat dus ook bewust niet de hele quilt zien, want ik ga hier zeker iets mee doen voor de winkel.

Dus:
Later meer.


Met veel moeite hebben we afscheid genomen van de beurs, we moesten weer terug naar huis na nog een zeer onrustige nacht voor mij.

Helaas hadden de buren een feestje op hun kamer, en ze begrepen niet zo goed dat ik graag wilde slapen.

Vlak voor vertrek zondagmorgen konden we eindelijk nog een laatste keer op de trap, en nu wel allemaal keurig in het gelid.


En hadden we tijd om de top van Helene uitgebreid op de foto te zetten. Dit is de mysterie van Marleen van het afgelopen seizoen en Helene had hem maar "even meegenomen"

met paper piecing gemaakt

En nu snel op naar de luchthaven met weer een ander soort vervoer.


En met onze enig overgebleven reisleider, want Marleen bleef nog een dag op de beurs om de quilts weer mee te nemen. We hebben inmiddels begrepen dat ze weer veilig thuis is, nog heerlijk van de beurs genoten heeft op zondag. Ze keek wel af en toe om zich heen waar wij nou allemaal bleven, maar ze wist dat we veilig met Martine op weg waren.


Martine en Marleen, nogmaals onze hartelijke dank voor de perfecte organisatie het afgelopen weekend en we hopen maar dat jullie niet al te veel last gehad hebben van al die kakelende kippen in dat hok.

Maar, volgens mij hebben we best goed naar jullie geluisterd, dacht ik ..........

Nu weer over tot de orde van alledag, straks mijn eerste cursusochtend bij Francoise. Ik ga eens proberen om mijn Fabric Wonderland goed in elkaar te zetten, want dat lijkt me nog een hele klus.

Hij is namelijk rond 

Ik houd jullie op de hoogte

groetjes

Wietske