zaterdag 9 februari 2013

Oeteldonk


Ja, ik kom er natuurlijk niet onderuit. Als je in het centrum van Den Bosch woont, krijg je er het een van ander van mee, of je nou wilt of niet.

Het is niet echt ons ding hoor om 3 dagen mee te hossen en de straat op te gaan, maar ik geniet wel altijd enorm van de sfeer die er heerst. Vrolijkheid alom en alles heeft slechts  deze 3 kleuren:




Het was om 11 uur vanochtend nog erg rustig overal, maar dat is straks wel anders. De winkels zijn alleen vandaag nog open, daarna is alles dicht tot woensdag, zelfs de HEMA en V&D en mijn buurtsuper. Daar moet je dus altijd even rekening mee houden. Maar mijn lief heeft ingeslagen voor mij, ik kan gerust zijn.






Morgenvroeg om 11 over 11 komt Prins Carnaval aan op het station en hij loopt dan met zijn gevolg naar de Markt, alwaar Knillis "onthult" wordt. In de Sint Jan is de carnavalsmis, wij hebben daar een keer gekeken. 

Leuk allemaal maar niet voor ons:

Je kunt hier nog zo lang wonen, maar je blijft een "Grunneger"

Alle restaurants zijn weggemoffeld achter
de schuttingen zodat
niemand kan zien hoeveel
bier er gedronken wordt




Zouden ze ooit besloten hebben om de hekken
aan te passen aan Oeteldonk?????

En wij? Wat gaan mijn lief en ik doen??????

Vanmiddag vermaken wij ons prima. Mijn lief is druk bezig om de foto's van Curacao op de I- Mac in een prachtige diashow te zetten.

Ik vermaak me met van alles en nog wat.


Natuurlijk moet mijn dagboek ook weten
dat het carnaval is

en maak ik iedere dag 1 bloem. Ik blijf dit een
zeldzaam lastig klusje vinden

zitten de eerste harten op mijn lange baan
van de Sweet Hearts. Ohh wat wordt
hij mooi!

en weet ik nu zeker dat ik kan festonneren

en zijn  de eerste lapjes van deel 4 geknipt

Tegen de avond komt mijn vriendin met haar man en weet je wat we gaan doen? We lopen lekker naar de chinees buiten het centrum om daar te gaan eten. Een heerlijke wandeling heen en terug zodat deze, voor ons tenminste, slechte maaltijd weer een beetje verteerd wordt. 

En morgen gaan we eindelijk met jongste en schoonzoon naar Fedde en zijn pappa en mamma in Den Haag. Weten jullie nog dat we een paar weken geleden strandden in de sneeuw bij Tilburg en terug gereden zijn? Nu willen we toch eindelijk wel eens met eigen ogen zien hoe onze kleine man los loopt en hoe waanzinnig veel tanden en kiezen hij al heeft.

Maandag weer een verslagje

groetjes

Wietske