vrijdag 26 oktober 2012

PSV-Zweden en veel gezang


Gisteren was ik een groot gedeelte van de dag in Eindhoven.

2 vergaderingen en een koorrepetitie, en aangezien de tijd ertussen in te kort was om terug te gaan naar Den Bosch had ik met mijn lief afgesproken om in de stad een hapje te eten. Tenslotte werkt hij hier ook en we hebben hier zo'n 20 jaar gewoond, de laatste 4 jaar in deze woontoren. We zijn dus bekend in deze stad.



De Regent, daar woonden wij. We vonden het best wel spectaculair om op de 23e etage te wonen, maar het viel ons erg tegen. Veel lawaai, zowel binnen als buiten, warm......Nou ja, we waren blij toen we het konden verkopen.

Meestal gaan we eten in de Vooruitgang op de Markt, niet al te duur en heel erg gezellig, en sinds kort helemaal verbouwd. Het zag er erg leuk uit in de sfeer van El Capone. Ergens komt zo'n naam me dan wel bekend voor natuurlijk, maar de precieze achtergrond van deze persoon weet ik dan niet.
Welnu, El Capone leefde van 1899 tot 1947 in Amerika en hij was van beroep crimineel.






We wisten natuurlijk niet dat er een wedstrijd gespeeld werd in het PSV stadion, want wij zijn niet zo van het voetballen. Ik gun ieder zijn lol, maar ik begrijp nooit zo goed waarom mensen zoveel lawaai moeten hebben bij zo'n happening om nog maar te zwijgen van het hele politiekorps dat op de been was. Als wij met een enorme grote groep zangers bijvoorbeeld het Requiem van Mozart staan te zingen in Gouda zoals op 1 juni lopen we tussen de middag ook in de stad, eten ook op terrassen, maar niemand merkt daar iets van.

Maar nogmaals ik gun ieder z'n plezier, en omdat we nou eenmaal midden in dit geweld zaten besloot ik er dan ook maar een reportage voor mijn blog van te maken.

Rustig en gemoedelijk

Honderden mannen bij elkaar om alvast in te drinken

Tegen 8 uur waren wij klaar met eten. Onze repetitie begint om kwart over 8 en laat dit nu juist het tijdstip zijn waarop de fans bij elkaar gedreven werden bij V&D, want de wedstrijd begon om 9 uur. Daar stonden zo'n 6 ME wagens klaar met ik denk wel 20 man politie met wapenstokken, paarden met grote kappen voor de ogen ter bescherming, politiehonden, ongelooflijk. Wij hebben nog nooit zoiets gezien.

Maar de stemming zat er goed in, veel gejuich en gezang, veel bier en Zweedse vlaggen. En dan moet de wedstrijd nog beginnen.........









Deze persoon had zijn fiets beter even kunnen wegzetten

Er lag veel glas op straat, heel veel glas.


Gelukkig konden wij ons terugtrekken in de stilte van de Catharinakerk.




Gistermorgen voordat ik vertrok had ik natuurlijk al erg genoten van mijn nieuwe plekje. Vandaag zal ik eens proberen om er echt te gaan zitten met mijn stofjes.
Voordat ik vertrok kon ik het toch niet laten om even een paar steekjes te zetten. Mijn lief had vorige week al het een en ander voorbereid voor mij zodat ik het niet al te moeilijk zou hebben.

Ik heb tegen hem gezegd dat het niet echt nodig is om een hobby te zoeken als hij met pensioen gaat.........

Vandaag even afmaken want het 2e deel komt  

Lapjes voor de 9e maand van de Jules



Genoeg te doen dus want er zal ook wel weer iets van winter in Blogland voorbij komen.
Maar niet getreurd, de helft van mij PIP dozen is al gevuld. Ik heb het goed op orde en houd alles goed bij. Heerlijke hobby!

Fijne dag en alvast een prettig weekend.

groetjes

Wietske