dinsdag 2 oktober 2012

Lekker vroeg blogje



Het was maar een beetje een suf dagje gisteren. Je wilt iets doen, maar hebt nergens zin in. En dat is niks voor mij. Het zal vandaag wel weer beter gaan, denk ik.

Eigenlijk heb ik straks de tweede les van Hexagonnen maken bij Marleen, maar ik heb gemaild dat ik een keer oversla. Er zijn momenteel zoveel file's op de A2 en het been doet nog niet helemaal wat ik wil, dus ik houd het even rustig, haal het een volgende keer wel weer in.

 Ik had jullie de foto's beloofd van de jonge poesjes. Tot grote verrassing van het op-een-na-jongste zusje blijken het allemaal poesjes te zijn en geen katers. Het zijn dotjes, en het gaat zo goed met ze.





 En de oogjes open



Hier smelt je toch van?



Zusje heeft ook weer een stukje van haar quilt-in-wording af. Ze wil echt proberen om dit af te maken voordat ze weer verder gaat met andere dingen.


Ze had hem voor het weekend al gestuurd, dus het zou zomaar eens kunnen zijn dat ze al weer een stukje opgeschoten is. Maar dat merken we dan wel.

Toen we thuis kwamen lag mijn eerste pakketje van de pronkrol van Jookies in de brievenbus.
Ik heb er heel veel zin in, maar of het allemaal lukt? Dit eerste lapje vraagt al de nodige creativiteit want ik moet draden uit het linnen trekken. Zelfs dat heb ik nog nooit gedaan. (borduursters, niet lachen hoor!) En als er al gewaarschuwd wordt voor trekken van het linnen denk ik al: o, o, dat gaat dan bij mij zeker gebeuren...... Alles waar voor gewaarschuwd wordt op cursussen is altijd op mij van toepassing.

Dus ik ga straks eens op mij gemakje kijken en als ik het niet durf, ga ik of gewoon met een rijgsteek en/of een kruisje het vierkant maken of ik laat het liggen tot volgende week, want dan zie ik mijn buurvrouw van vroeger -en vriendin-uit Eindhoven weer. Zij is een expert in het hardanger borduren dus zij zal de draden er moeiteloos uittrekken voor mij. Kan het natuurlijk ook gewoon proberen en opnieuw beginnen als het niet lukt. Ik ben namelijk in 1 ding heel erg goed: opnieuw beginnen.

ik kan me nog herinneren dat ik de engel van de Jules had gemaakt op geheel eigen wijze. Ik kwam toen voor de eerste keer bij Dorry en zag die van Jose en ben toen helemaal opnieuw begonnen met "engelengeduld" overigens.............. Het was een goede leerschool.





Verder wil ik natuurlijk gaan meedoen aan het winterproject, dus misschien ga ik straks eens op zoek in mijn kast naar geschikte lapjes. Ik heb mezelf voorgenomen om voor dit project geen nieuwe stoffen te kopen. Er ligt zoveel, dat moet voldoende zijn.


En dan wil ik jullie nog mijn score van bloemen en hartjes van het afgelopen weekend laten zien.
In het hotel was een grote bibliotheek en daar kon je heerlijk zitten. Dus het is goed gelukt.


De tweede lap van de Dancing Dollies schiet nu goed op, maar ik ben er nog lang niet. 

Prettige dag

groetjes

Wietske